≫ 

Krah Srbije za kraj Evropskog prvenstva, debakl sprečen u finišu meča

Orlovi izgubili od Francuske koja je najčešće imala dvocifrenu prednost

  • 47
Rukometna reprezentacija Francuska - Srbija Foto: Tanjug/AP

Muška rukometna reprezentacija Srbije završila je Evropsko prvenstvo već u prvoj fazi, pošto su u 3. kolu grupe C doživeli poraz i od Francuske rezultatom 29:25 (16:7)!

Srbiji je pred ovaj duel za plasman dalje bila potrebna pobeda od dva gola razlike, ili sa jednim ukoliko se postigne 26, ali je već posle prvih 15-ak minuta bilo jasno da će izabranici Tonija Đerone morati kući.

Trikolori su dominirali tokom celog meča i naterali su Srbiju da odigra katastrofalno prvo poluvreme, čime su se na neki način osvetili za poraz i remi sa Orlovima u okviru nedavnih kvalifikacija. Takođe, Francuska u drugu fazu nosi dva boda koja su osvojili pobedom nad Hrvatima u 1. kolu.

Srbiji je, s druge strane, ovo jedna velika škola na putu da se stvori ekipa koja će juriti plasman na OI 2024. godine, a vredi pomenuti i da je naš tim i te kako bio desetkovan pred ovo EP zbog velikog broja slučaja korone u sastavu.

Kao i protiv Hrvatske, tako je i protiv Francuske falila bolja i tečnija igra bekova. Orlovi su u 7. minutu imali 3:3 nakon gola Radivojevića sa sedam metara, a onda se dogodio i prelomni trenutak meča.

Orbović je imao zicer koji mu je Žerar odbranio, da bi Francuska vrlo brzo otišla na 9:4. Srbija je smanjila na 9:5, a onda skoro 13 minuta nisu mogli da savladaju Žerara koji je zabeležio 10 odbrana za poluvreme.

Francuzi su nastavili da igraju sjajno, Mae je dao šest golova, Mem i Len po tri, da bi Kukić tek u 28. minutu, na silu, uspeo da postigne 6. gol za Srbiju. Sledeći je bio delo golmana Tibora Ivaniševića koji je iskoristio praznu mrežu, te se na pauzu otišlo rezultatom 16:7 za rivala.

Imala je Francuska u dva navrata +10 na počletku drugog poluvremena, ali je Srbija takođe dva puta vezala po dva gola i sredinom nastavka su bili na prihvatljivih sedam razlike.

Videli smo golove sa obe krilne pozicije, dok je i Marsenić odlično dva puta istrčao kontranapad. Franuzi su se malo, ruku na srce, i opustili, Promašili su zicere, zatim i dva sedmerca. Međutim, tih devet golova viška iz prvog dela im je dozvoljavalo da budu u tom opuštenijem raspoloženju.

Rukometna reprezentacija Srbije Foto: AP/Tanjug

Ako je neke šanse i bilo za mogući preokret, ili barem neku vrstu drame u finišu,ona se stvorila u 47. minutu kada je Šotić pri rezultatu 23:16 istrčao kontru i promašio zicer. Gde je stao Žerar, nastavila je njegova rezerva. Francuzi su to iskoristili i ponovo su dali tri gola za 26:17.

Đukić i Šotić su upisali nove promašaje, ovaj drugi novi zicer, ali je Mirosavljević u 51. smanjio na 26:18. Francuzi su, s druge strane, rotirali postavu, nisu nigde više žurili i na kraju su priveli utakmicu kraju. Istina, Srbija je vezala nekoliko golova da se na kraju i rezultatski ne obruka.

Najefikasniji u našem timu bio je Radivojević sa sedam golova, Kukić i Marsenić su dali po četiri gola, Mae je ostao na šest kod Francuza, ali nije igrao drugo poluvreme, Mem je dodao pet, dok su Lene i Min dali po tri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    17. januar 2022 | 22:00

    Ovi momci su zaslužili svaku pohvalu... 10 igrača prvi put igra veliko takmičenje... Mladi dečaci od 23 godine... Bravo niste nas obrukali.... Sve pohvale

  • Max

    17. januar 2022 | 21:00

    Ovaj Orbovic nas upropasti dve utakmice!

  • Užas

    17. januar 2022 | 21:14

    Šta su oni večeras pustili umesto Potere, bolje da smo to gledali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA