≫ 

Asimptomatski igrači se više ne testiraju: NHL totalno olabavila mere protiv korone

Ovo je deifinitivno novi pomak u tretiranju virusa kroz protokole

  • 0
Milan Lučić Foto: AP/Tanjug

Profesionalna hokejaška liga SAD i Kanade (NHL) donela je odluku o promeni načina testiranja igrača koje će stupiti na snagu posle "ol-star" utakmice 5. februara, prenosi CBS. Dosad su svi akteri lige bili redovno testirani na korona virus, a od pomenutog datuma test će se primenjivati samo na igračima koji pokažu simptome.

Igrači koji su bili u kontaktu sa zaraženim, ali nemaju nikakve simptome, neće ni biti testirani.

Ova odluka još nije zvanična, ali je samo pitanje vremena kada ćes i to desiti, pošto je postignut dogovor između NHL-a i Unije igrača lige oko promene načina testiranja hokejaša.

Podsećamo da je liga bila u prekidu upravo zbog masovnog zaražavanja igrača, nije se igralo od 22-27. decembra jer je u to vreme 15% igrača bilo pozitivno na korona virus, tačnije bilo je u kovid prtokolu. Zbog širenja virusa, čak 50 utamica je otkazano u decembru.

Prema novom planu, liga neće u potpunosti ukinuti testiranje igrača, samo će smanjiti broj testova.

Ubuduće, testiraće se samo igrači sa simptomima i oni koji zbog utakmica prelaze granicu Amerike i Kanade, pošto je negativan test i dalje uslov prelaska iz države u državu.

Za razliku od perioda kada je liga uvela vrlo rigorozne mere u prevenciji i kontroli virusa, u decembru, kada su se igrači testirali na dnevnom nivou, a karantin bio 14 dana, sada je situacija daleko labavija kada je reč o samom nadzoru i testiranjima igrača. Očito, čelnici NHL-a žele da nadoknade izgubljeno vreme i da sezonu završe u planiranom roku.

Zanimljivo, samo jedna igrač u NHL ligi nije vakcinisan, u pitanju je Tajler Bertuci iz Detorit Red Vingsa, a dosad je 73% igrača bilo pozitivno na korona virus.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA