≫ 

Senzacija na EP u rukometu: Crna Gora deklasirala Hrvate i izbacila ih iz borbe za medalju!

Vujovići cepali mrežu, a Simić sjajno čuvao svoju

  • 36
Rukomet, Hrvatska - Crna Gora, reprezentacija Hrvatske, reprezentacija Crne Gore, Evropsko prvenstvo Foto: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Rukometaši Crne Gore savladali su Hrvatsku rezultatom 32:26 na otvaranju druge faze Evropskog prvenstva u rukometu.  Obe ekipe su u meč ušle sa imperativom pobede, pošto u drugu fazu takmičenja nisu preneli bodove.

Da plasman u drugu fazu takmičenja nije slučajnost pokazali su crnogorski rukometaši u duelu protiv favorizovane Hrvatske. Crna Gora je zaigrala odlično od samog starta meča, a već na polovini prvog poluvremena prednost je iznosila tri gola razlike.

Iako je Luka Cindrić igrao veoma dobro, na drugoj strani nezaustavljiv je bio Miloš Vujović koji je u prvom poluvremenu postigao pet golova. Hrvatska je uspela pred kraj prvog poluvremena da spusti na 11:9, ali je usledila serija crnogorskih rukometaša od 4:0 za prednost na poluvremenu od 15:9. Koliko su hrvatski rukometaši bili nemoćni u prvom poluvremenu govori i podatak da su na poluvremenu imali samo četiri različita strelca.

Drugo poluvreme počelo je sa taktičkim nadmudrivanjem od strane dvojice selektora, pošto su obe ekipe uglavnom igrale napade sa čovekom više, a sa praznim golom. Iako su Hrvati odigrali mnogo ozbiljnije u napadu, i efikasnije, nije izostao odgovor sa druge strane. Najviše što su uspeli da smanje zaostatak hrvatski rukometaši bilo je na četiri gola zaostatka. U tim trenucima pored Miloša Vujovića razigrao se i Branko, koji je udarcima iz daljine cepao mrežu hrvatskog gola. Na golu Crne Gore fantastičan je bio Nebojša Simić koji je odbranio pregršt zicera i zabeležio ukupno 14 odbrana uz prosek 40%.

Najefikasniji u ekipi Crne Gore bili su Vujovići, Branko i Miloš, sa po sedam golova. Na drugoj strani Ivan Čupić je postigao sedam pogodaka, dok je Luka Cindrić postigao dva manje.

Iz grupe će se u polufinale plasirati dve najbolje plasirane ekipe, dok će trećeplasirana igrati meč za peto mesto. Ovim porazom Hrvatska je svoje šanse svela samo na teoretske, pa će za njih biti veoma teško da se dokopaju polufinala i borbe za medalje.

Video: Najlepša srpska rukometašica na protestu za Novaka: Dolazila je svakog dana da mu pruža podršku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    20. januar 2022 | 19:46

    Bravo.

  • rezim

    20. januar 2022 | 18:55

    Sto je senzacija..hrvatska je odavno u velikom padu..to sto je srbija izgubila od njih je samo plod gluposti srpskih igraca..danci ce hrvate raznijeti vise od 10 razlike..jednostavno ..proslo je njihovo vrijeme..bili su sila sad su osrednje ekipa koja vise nikome nece prestavljati neku velicinu..kao i njihovi kosarkasi..jos su u fudbalu..i tu se vec vidi pad..tako je to u sportu

  • Мајко наша Црна Горо

    20. januar 2022 | 18:19

    Идемо до финала! Срећно, Ужице је уз вас

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA