Crna Gora doživela šok na Evropskom prvenstvu: Posle pobede nad Hrvatskom, glave im došli Holanđani

Kraj nade u plasman dalje za naše južne komšije

  • 3
Rukomet, Hrvatska - Crna Gora, reprezentacija Hrvatske, reprezentacija Crne Gore, Evropsko prvenstvo

Foto: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Reprezentacija Crne Gore u rukometu preživljava prilično turbulentno Evropsko prvenstvo. Samo dan nakon što je uspela da savlada selekciju Hrvatske i vrati nadu u plasman u narednu fazu, doživela je šokantan poraz od Holanđana, koji stavlja tačku na sve snove - 30:34 (16:18).

Ovo je bila prva pobeda Holandije u drugoj fazi, posle poraza od selekcije Francuske. Ujedno, ovo je prvi neuspeh Crne Gore nakon trijumfa protiv Kauboja.

Prosto je neverovatno kako su Crnogorci dopustili sebi da izgube meč koji su značajno bolje otvorili i vodili sa dva ili tri gola razlike. Ključna je bila završnica prvog poluvremena, kada su Holanđani došli do preokreta i dva gola prednosti na odmoru.

U nastavku, rivali su držali prednost i nisu dopuštali Sokolovima da se vrate u meč, a sve na krilima Smita koji je postigao čak devet golova, dok su Štajns i Falke završili sa po šest. Kod Crnogoraca, jedini vredni pomena bili su Čepić i Branko Vujović, takođe sa po šest pogodaka.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Video: Kapiten Marsenić pred početak EP: Nismo očekivali da ćemo ovoliko biti pogođeni virusom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miccoli

    22. januar 2022 | 18:00

    Kakav kraj nade, iste su nam šanse kao i prije samo što sad mora CG da dobije i Francusku i Island, jeste vrlo teško ali nije kraj nade...

  • Putin R.S

    22. januar 2022 | 17:59

    Tako je bree

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA