Senzacionalna pobeda odbojkaša Vojvodine: Napravili iznenađenje sezone i tukli Zenit u Rusiji u tri seta!

Kakav meč Novosađana, za svaku pohvalu

  • 0
OK Vojvodina - OK Partizan

Foto: MN Press

Kladionice su im pre meča davale manje od 1% šanse za pobedu, a opet - odbojkaši Vojvodine pokazali su da te brojke ama baš ništa ne znače! Novosađani su napravili prvoklasnu senzaciju pobedivši Zenit pred njihovim navijačima u Sankt Peterburgu i to u tri seta - 0:3 (15:25, 21:25, 21:25)!

Senzacija je tek veća ako znamo da su odbojkaši našeg kluba u Rusiju otputovali sa samo devet igrača. Međutim, od samog starta su kontrolisali utakmicu i koristili brojne greške rivala. Dominirali su Milan Zečević, Nemanja Čubrilo i David Mehić, a lopte im je delio Luka Čubrilo.

Prvi set samo je nagovestio veliki šok. Rizikovali su maksimalno odbojkaši Vojvodine na servisu, koristili su greške ruskog tima i u jednom momentu su stigli do dvocifrene razlike koju su potom očuvali do kraja. Mehić je iskoristio drugu set loptu za vođstvo.

U drugom setu smo ipak videli nešto veću dramu, pošto se Fjodor Voronkov raspucao i uspeo je da pogura Zenit i do prednosti u smiraj ovog perioda. Međutim, tada je reagovao Slobodan Boškan minutom odmora i razdrmao je svoje momke na pravi način. Ponovo se istakao Zečević za tada već udarnih 2:0 za Novosađane.

U poslednjem setu je takođe Vojvodina bila ta koja je držala prednost. Zenit je ipak preokrenuo na 13:10, što je bila najveća razlika koju su imali, ali su potom Novosađani uspeli da se vrate na staru traku. Stigli su do tri meč lopte, a prvu je as servisom iskoristio Nemanja Čubrilo.

Najefikasniji u timu Lala bio je Zečević sa 16 poena, Mehić je imao 12, a Nemanja Čubrilo je završio sa devet poena. Očekivano, Voronkov je sa 18 poena bio najefikasniji u Zenitu.

Tako i dalje živi nada Lala u prolazak dalje, pošto sada sede na trećem mestu sa pobedom i dva poraza, ali i dva meča protiv poslednjeplasirane Benfike. Zenit ima 2-1 na drugom mestu.

Video: Najveće pojačanje Crvene zvezde: Sa ovom devojkom se napada titula i Kup

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA