Spektakl u Budimpešti: Francuzi režirali neviđen preokret protiv Danske za polufinale Evropskog prvenstva!

Islanđani liju suze, pobeda protiv Crne Gore je ostala "jalova"

  • 3
Rukometna reprezentacija Francuska - Srbija

Foto: Tanjug/AP

Kakva utakmica, kakav rukomet! Vanvremenski! Reprezentacija Francuske uspela je posle neverovatnog preokreta u završnih 10 minuta protiv Danske da dođe do prolaska u polufinale Evropskog prvenstva. Tamo će se naći i njihov današnji rival, a najveći gubitnik je Island koji je tako završio na trećem mestu u grupi - 29:30!

Može se reći da ekipa sa ovog ostrva sada "lije suze", jer je Danska tokom celog meča vodila sa četiri, pet ili šest golova razlike i tako ih držala u igri za prolazak dalje. Samo pobeda tima sa poluostrva Jiland garantovala je Islanđanima prolazak dalje.

Ali Galski petlovi su se borili do zadnjeg daha. Mnoge reprezentacije bi digle ruke, ali ne i Francuzi. Zaigrali su neverovatnu odbranu, u jednom momentu nisu dali Dancima da postignu gol čitavih sedam minuta, a za to vreme su se postepeno približavali.

Gol po gol, Francuzi su prišli na samo gol zaostatka. Danska je tada "odbila" nalet otišavši na +2, ali je onda krenuo novi udar Galskih petlova. Snažno su igrali reprezentativci ove zemlje u napadu, uspevali su da kroz sredinu preko pivota probiju odbranu Danske i eventualno izjednače, a potom i povedu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Danci su i previše grešili u zadnjih minut-dva, pa nisu ni imali poštenu šansu da potom dođu do izjednačenja. Međutim, i taj rezultat bi odgovarao Francuzima za prolazak dalje, pa se na oko 90 sekundi do kraja dalo nagovestiti da će se i pored svih muka naći u polufinalu Evropskog prvenstva.

Junaci Francuske danas su bili Deska i Mem sa po osam postignutih golova, dok je na drugoj strani blistao Kirkeloke sa čak 10 golova, ali i nekoliko grešaka u završnih pet minuta, koje su možda i presudile da rivali odnesu pobedu.

Video: Najlepša srpska rukometašica na protestu za Novaka: Dolazila je svakog dana da mu pruža podršku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    26. januar 2022 | 22:19

    Svako ko je gledao utakmicu video je da je u pitanju klasična namestaljka. Danci vode 5 razlike 10 min pre kraja i kao ne mogu da odjednom daju gol , bacaju lopte u aut itd a trener miran kao da igraju prijateljsku utakmicu...

  • Miljenko Bruka

    27. januar 2022 | 10:05

    Klasična nameštaljka, sa drugim timom Danska može da zgazi Francuze trenutno... Zbogom sport, živele kladionice... Daj bože da nijedni ne igraju finale... Svim srcem za Švede, ne mogu da navijam za Španiju nikako...🤗🇸🇪

  • DDF

    27. januar 2022 | 00:19

    Pre pocetka meca se moglo naslutiti da Francuzi nece izgubiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA