Ignjatović i Vukićević, jedini predstavnici Srbije na ZOI: Daćemo sve od sebe da što bolje predstavimo Srbiju

Srbija će u Pekingu imati predstavnike samo u alpskom skijanju

  • 3

Srpska skijašica Nevena Ignjatović i skijaš Marko Vukićević, jedini predstavnici Srbije na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, najavili su danas da će dati sve od sebe da što bolje predstave zemlju i ostvare pozitivan rezultat.

Ignjatovićeva je nedavno imala peh, odnosno pad na trci u Kortini, dobro se oporavlja, ali će put Pekinga krenuti tek za sedam dana jer su njene trke na programu polovinom februara, 15. i 17. Planirano je bilo da Ignjatovićeva učestvuje u tri discipline - spust, alpska kombinacija i superveleslalom, ali se od njega odustalo posle povrede.

- Daćemo sve od sebe, naravno teško je davati prognoze, pre ove povrede želja mi je bila plasman u Top 7 u alpskoj kombinaciji, ali sada će sve zavisiti od staze. Svi ćemo imati iste uslove, nadam se i dobrom startnoim broju i verujem u dobar rezultat -  izjavila je Ignjatovićeva na konferenciji za medije, kojoj će ove Igre biti četvrte u karijeri, a najbolji rezultat joj je 14. mesto na prethodni u Pjongčangu.

Nevena Ignjatović Foto: Olimpijski komitet Srbije

Vukićeviću će igre u Pekingu biti treće u karijeri, njegova glavna disciplina je sput,a u Pjongčangu je zauzeo 25. mesto u kombinaciji. On već danas putuje za Peking i nosiće zastavu Srbije na svečanoim otvaranju.

- Srećan sam što mogu opet da idem na Igre jer sam prethodne dve godine kuburio sa povredom. Znam da ćemo predstavljati Srbiju na najbolji način i da ćemo ostaviti srce na stazi - istakao je Vukićević.

Marko Vukićević će prvo nastupiti u disciplini spust, koja će se održati drugog dana takmičenja (6. februar), rano ujutru u 04.00h po srpskom vremenu. Vukićević će svoj nastup na Igrama završiti dva dana kasnije u superveleslalomu koji, takođe, počinje u 04.00h ujutro.

Marko Vukićević Foto: Olimpijski komitet Srbije

Predsednik OKS Božidar Maljković poželeo je sreću srpskim takmičarima.

- Želim im mnogo uspeha na njihovim četvrtim, odnosno trećim ZOI, siguran sam da će dati sve od sebe i verujem da ćemo svi biti zadovoljni njihovim rezultatima -  rekao je Maljković.

Video: Naša najbolja skijašica pustila Švajcarcima Sandru Afriku

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    27. januar 2022 | 16:04

    Samo napred!!!🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Box

    27. januar 2022 | 16:50

    Nevena cele sezone nije završila nijednu trku. Ne vidim svrhu njenog odlaska.

  • Madara

    27. januar 2022 | 16:25

    U pitanju su momak i devojka koji su trenutno najbolji od svega sto imamo. Srecno na takmicenju. Nadamo se obaranju nekog drzavnog rekorda :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA