Dancima pripao triler protiv Francuza i bronza na Evropskom prvenstvu

Nakon dodatnih 10 minuta

  • 0
Rukometna reprezentacija Danske Foto: Tanjug / AP

Rukometaši Danske savladali su Francusku rezultatom 35:32 u izuzetno dramatičnom meču za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

Najefikasniji u sastavu Danske bili su Jakob Holm sa 10 i  Niklas Kirkeloke sa pet pogodaka. Kod Francuske najviše golova postigli su Kantin Mahe (osam) i Ugo Deskat (sedam).

Francuzi su bolje otvorili meč, brzo su stekli četiri gola prednosti, ali su Danci uspeli da se vrate u meč i na veliki odmor odu sa jednim golom zaostatka. U drugom poluvremenu oni su bili ti koji su stekli osetniju prednost od tri gola razlike, Francuzi su se vratili u meč i poveli sa dva gola razlike, ali su Danci izjednačili na 28:28 i uveli meč u neizvesnu završnicu.

Minut pre kraja meča Lase Svan je pogodio za vođstvo Danske od 29:28, a izjednačio je Dika Mem na 30 sekundi do kraja. Danci nisu uspeli da iskoriste poslednji napad i otišlo se u produžetak od 10 minuta. Danski rukometaši su ušli sa mnogo više agresivnosti u dodatni period i napravili seriju 3:0, pa iz tog zaostatka nije bilo povratka za Francusku.

Finalni meč igra se od 18 sati, a rivali su Švedska i Španija.

Video: Najlepša srpska rukometašica na protestu za Novaka: Dolazila je svakog dana da mu pruža podršku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA