Kobajašiju nema ravnog: Japanac osvojio zlatnu medalju na maloj skakaonici

Prevcu za pola metra izmakla medalja

  • 2
Rjoju Kobajaši Foto: Tanjug / AP

Rjoju Kobajaši, japanski ski-skakač i osvajač novogodišnje turneje "Četiri skakaonice", potvrdio je svoju sjajnu formu i osvojio zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Japanac je u prvoj seriji skočio 104,5, a u drugoj 99,5 metara i tako osvojio zlatnu medalju. Društvo na podijumu pravili su mu austrijski skakač Manuel Fetner i poljski skakač David Kubacki.

Petar Prevc je nakon prve serije bio drugoplasirani, ali je skokom od 99,5 metara u drugoj seriji pao na četvrto mesto i medalja mu je izmakla za pola metra. Tako je propustio da kompletira olimpijska odličja na tri uzastopna izdanja Zimskih olimpijskih igara.

Rjoju Kobajaši je treći japanski ski-skakač koji se okitio zlatom. Jukio Kasaja je u Saporu 1972. godine na velikoj skakaonici leteo do zlata, dok je Kazujoši Funaki na Olimpijskim igrama u Naganu 1988. osvojio najsjajnije odličje na maloj skakaonici.

Video: Ivana Vuleta: Zadovoljna sam, ovo je prvo takmičenje posle dužeg vremena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA