Zvezda tuguje: Preminuo čuveni rukometaš crveno belih

On je svoju čitavu karijeru proveo u crveno belom dresu

  • 0
Rukomet, lopta Foto:Tanjug/Zoran Žestić

Čuveni rukometar Crvene zvezde, Rajko Lau, preminuo je u 82. godini.

Rajko Vilhem Cijen Pan Lau, potomak je prvih Kineza koji su se doselili u Beograd pre Drugog svetskog rata, rođen je u Beogradu, na Zvezdari, a odrastao u Debeljači i Pančevu. Rukometnu karijeru je započeo u Dinamu iz Pančeva, dok je radio kao hemijski tehničar u opštini Pančevo.

Iz Pančeva je otišao u Mladi Proleter 1959.godine na poziv Davida Kalenića, gde je nastupao zajedno sa bivšim košarkašem Crvene zvezde Milanom Nikolićem. Nakon rasformiranja kluba, predsednik David Kalenić je formirao ŽRK Radnički Beograd, a Rajko na savet Kalenića stigao u Crvenu zvezdu 1963. godine i nastupao sve do kraja karijere, 1976. godine.

Rajko je delio teren sa mnogim rukometnim legendama Crvene zvezde, Srbije i stare Jugoslavije: Branislavom Pokrajcem, Milanom Lazarevićem, Milanom Kalinom, Petrom Fajfrićem, Petritom Fejzulom, Svetomirom Ćeramilcem, Andrijom Banjaninom i mnogim drugim.

Nastupao je za reprezentacije Beograda i Srbije, dok je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao jedan nezvanični meč u Alžiru.

Sportsko društvo Crvena zvezda porodici i prijateljima Rajka Laua upućuje poruke najdubljeg saučešća.

Video: Prva žena koja je zaigrala za mušku ekipu: Prelepa Špankinja je ispisala istoriju rukometa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA