≫ 

Srpske rukometašice idu na Evropsko prvenstvo: Blistava partija devojaka, Island potučen u Zrenjaninu

Izabranice selektora Bregara bile prave kad je to bilo najvažnije

  • 3
Kvalifikacije za EHF EURO 2022 Srbija - Island Foto: RSS

Ženska rukoemtna reprezentacija Srbije je uspela - plasirala se na Evropsko prvenstvo koje će se od 4. do 20. novembra 2022. godine održati u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. 

Izabranice selektora Uroša Bregara pobedile su Island 28:22 (19:15) u najvažnijoj utakmici za prolaz na kontinentalni šampionat, u meču koji je bio "biti ili ne biti" za naše devojke, i one su ga odigrale u velikom stilu.

U tome su imale veliku podršku navijača u zrenjaninskoj "Kristalnoj hali" koji su ovacijama i pokličima grunuli najjači talas i pogurali naše devojke do konačne pobede.

Srbija je kvalifikacionu grupu završila na drugoj poziciji iza Švedske, koja će takođe na Evropsko prvenstvo, dok su Island i Turska ovog puta ostale bez plasmana.

Srpske rukometašice su u grupi savladale Tursku oba puta, po jednom Island i Švedsku, od kojih su i pretrpele poraze, pa je današnji duel bio ključan da se napravi iskroak naspram rivalki koje su takođe imale svoje šanse u Zrenjaninu.

Kvalifikacije za EHF EURO 2022: Srbija - Island Foto: RSS

Gošće, ipak, nisu niti su mogle, niti su imale snage da ugroze pobedu naših devojaka.

Koliko su srpske rukometašice bile superiorne danas najbolje svedoči podatak da Islanđanke nijednom nisu bile u vođstvu. Najbliže tome su bile sredinom prvog poluvremena, kada su prišle na 9:9, mada je takav razvoj događaja više bio plod kratkotrajnog pada u igri naših devojaka, a manje kvalitetne partije rivalki.

Uskoro je sve leglo na svoje mesto.

Serija naših rukometašica donela je preko potreban mir, rezultatsku prednost i autoritativnih 19:15 na velikom odmoru.

Nastavak meča doneo je daleko neefikasniju partiju sa obe strane, Islanđanke su u tom periodu postigle tek sedam golova, a Bregarove izabranice taman toliko da već u 40. minutu liše meč svake neizvesnosti.

Najefikasnija u našim redovima bila je Jovana Stojiljković sa sedam golova, dok su Marija Petrović i Sanja Radosavljević psotigle po četiri gola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knez

    23. april 2022 | 20:13

    Bravooo!!!🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Гаги

    23. april 2022 | 20:16

    За женски рукомет знамо да играју годинама задовољавајуће. Радује ме што мушки рукомет иде путем успеха...👍

  • Kaća

    23. april 2022 | 23:04

    Godinama isti sastav rukometašica, mogle bi i mlađe staviti u sastav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA