≫ 

Andrea Lekić u Ferencvarošu: "Želimo da pobedimo u svakom meču"

Srpska rukometašica se vraća u Mađarsku

  • 0
Andrea Lekić Rukometna reprezentacija Srbije

Foto: MN Press

Srpska rukometašica Andrea Lekić od naredne sezone igraće za ekipu Ferencvaroša. 

Kako je saopštio mađarski klub, treći strelac u istoriji Lige šampiona u julu će iz slovenačkog Krima preći u mađarsku ekipu. Pre Ferencvaroša, Lekić je nastupala za Đer, a tokom karijere koju je počela u ORK Beogradu igrala je i za Radnički Beograd, Knjaz Miloš, Vardar, Bukurešt i podgoričku Budućnost.

- Zaista se radujem. Ferencvaroš je sinonim za tradiciju, jedan od najvećih evropskih rukometnih klubova, sa neverovatnom bazom navijača. Svi u klubu misle isto kao i ja. Želimo da pobedimo u svakom meču i u ligi, i u Ligi šampiona, a moj cilj je uvek da osvajam trofeje sa timom - rekla je 34-godišnja Lekićeva.

Ona je posebno istakla da se mečevi igraju pred  punom halom.

- Igrala sam protiv Ferencvaroša mnogo puta, skoro uvek pred punom halom i u fantastičnom raspoloženju, i mogu iskreno da kažem da mi je veliko zadovoljstvo da igram u takvom okruženju - istakla je Lekićeva.

Generalni direktor mađarskog kluba rekao je da je Lekić pokazala svoju klasu poslednjih godina.

- Svi znaju njene mogućnosti, a tokom pregovora smo potvrdili da je pravi tip pobednika, koji je i pored dosadašnjih uspeha izuzetno motivisan. Zato sam siguran da će sa svojom rutinom i fantastičnom inteligencijom u igri dati našoj ekipi stabilnost i na terenu i van njega - dodao je on.

Lekićeva je postigla 556 golova na 122 utakmice za reprezentaciju Srbije s kojom je bila vicešampion sveta 2013. Izabrana je za najbolju rukometašicu sveta 2013. godine, kada je sa Đerom osvojila Ligu šampiona.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FTC-Rail Cargo Hungaria (@ftc_kezilabda)

Video: Andrea Lekić: Srbija spremna da se suprotstavi svakoj selekciji

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA