Odbojkaši Srbije poraženi od Hrvatske u Beogradu: "Orlovi" počeli pripreme za Ligu nacija

Ne baš toliko obećavajuć rezultat, ali radi se o tek prvoj pripremnoj utakmici i poprilično okrnjenom sastavu Srbije

  • 0
Odbojkaška reprezentacija Srbije, odbojkaška reprezentacija Hrvatske Foto: OSSRB

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije odigrala je prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske, gde su "Orlovi" poraženi sa 3:1, da bi potom u petom, revijalnom setu, pobedu odnela naša reprezentacija. Ovo je bio prvi meč u okviru priprema za predstojeću Ligu nacija.

Naravno, treba na početku dati doznanja da Srbija nije nastupila u svom najjačem sastavu, te da je ovo tek prva prijateljska utakmice, na kojoj nije mogla da računa ni na Igora Kolakovića, selektora naše reprezentacije, koji je sa tribina gledao meč, a s klupe je "u ime naše reprezentacije" radio prvi pomoćnik selektora Kolakovića, Dragan Kobiljski.

Što se same utakmice Srbija je bolje otvorila meč i dobila je prvi set sa osam poena prednosti 25:17, da bi se potom malo uzdrmala, što su Hrvati iskoristili i osvojili su naredna tri seta, ali svaki sa minimalnom razlikom. U drugom su slavili sa 25:23, potom sa 25:21, da bi poslednji dobili sa 26:24.

Peti, revijalni set, pripao je odbojkašima Srbije koji su sa 15:7 bili bolji posle 11 minuta igre.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Nikola Meljanac sa 24 poena, dok je četiri manje imao Kujundžić. Kod Hrvata najraspoloženiji je bio Petar Dirlić sa 27 osvojenih poena.

Idući prijateljski meč, naša reprezentacija odigraće protiv Hrvastke, a on je na programu već u sreud, 18. maja, s početkom od 19 sati i 15 minuta, dok je prenos obezbeđen na Jutjub kanalu Odbojkaškog saveza Srbije.

Video: Srbija se ne predaje: Odbojkaši spektakularnom završnicom uzeli treći set i smanjili na 2:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA