≫ 

Šampioni stigli u Beograd, dočekani su na aerodromu: "Nije nas poremetio problem sa britanskom vizom"

Stefan Takov doneo je zlato, a Aleksandra Perišić bronzanu medalju

  • 1

Srpski reprezentativci u tekvondou koji su osvojili medalje na Evropskom prvenstvu u tekvondou vratili su se u Beograd, gde su ih dočekali najbliži, kao i drugi ljubitelji tekvondoa.

Stefan Takov osvojio je zlatnu medalju, prvu ikada u muškoj konkurenciji za našu reprezentaciju na velikom takmičenju, dok je bronzanu medalju u Beograd donela Aleksandra Perišić.

Avion sa našim osvajačima medalja stigao je u Beograd kasnim letom oko ponoći, a na aerodromu Nikola Tesla smo ih sačekali, kako bismo zabeležili doček, kao i čuli njihove prve utiske.

Takov je zlatno odličje osvojio u kategoriji do 74 kilograma.

- Neverovatan uspeh, ponovio sam evropsko zlato iz juniorske konkurencije, još se utisci nisu slegli, zahvalio bih se prijateljima i porodici, sa kojima ću da proslavim, da im izrazim zahvalnost ovom prilikom što su mi najveća podrška, takođe i mojim trenerima Peđi, Petri i Velji što su uvek tu - bili su prvi utisci Takova na aerodromu.

Aleksandra ističe da se naporan rad konačno isplatio, ali da se nada još boljim rezultatima u budućnosti.

- Ne znam šta da kažem, prelep osećaj, još nisam svesna šta sam uradila, toliko smo se mučili i trenirali, napokon je došao taj rezultat, nadam se da će biti još boljih rezultata, idemo dalje, učimo.

Naši šampioni uskoro imaju nove izazove.

- Imamo Gran pri u Rimu za dve nedelje, posle Mediteranske igre u julu i nadamo se najboljim rezultatima, idemo oboje tamo - dodao je Stefan Takov.

Pred prvenstvo su naši tekvondoisti imali problem sa izdavanjem vize za Veliku Britaniju, ali je na kraju sve dobro prošlo.

- Nije uticalo toliko na nas, jer smo verovali da ćemo ići, čekali smo te vize i to je to, nadali smo se najboljem i tako je bilo.

Sjajno, neočekivano skroz. Ne znam, moraće da prođe nekoliko dana da se slegnu svi utisci.

Drugu medalju donela je Aleksandra Perišić koja je osvojila bronzu u kategoriji do 67 kilograma.

Video: Istetovirao Milicu Mandić sa olimpijskim zlatom: Muž srpske šampionke pokazao koliko je voli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA