≫ 

Novi Beograd ispustio Ligu šampiona posle potpune drame: Pro Reko pokazao zašto je najveći tim Evrope

Peterci su odlučili pobednika

  • 12
Novi Beograd - Pro Reko Foto: MN Press

Vaterpolisti Novog Beograda nisu uspeli da se popnu na krov Evrope pošto su u finalu Lige šampiona poraženi od Pro Reka nakon boljeg izvođenja peteraca 4:3, nakon što je u regularnih 36 minuta rezultat bio 13:13.

Ovo je bila 10. titula za Pro Reko u istoriji, a italijanski klub je odbranio titulu osvojenu prošle godine na istom bazenu.

Tragičari su bili Dušan Mandić, kome je golman italijanske ekipe odbranio peterac, i Nikola Jakšić koji je pogodio prečku.

Novi Beograd je imao prednost od 11:9 pred poslednjih osam minuta, ali je Pro Reko uspeo da brzo izjednači na 11:11.

Imali su izabranici Igora Milanovića prednost pred poslednjih 50 sekundi nakon gola Nikole Jakšića, ali je Zalanki svojim petim golom na meču 12 sekundi pre kraja uspeo da poravna i odvede meč u peterce.

Tamo je Mandić bio neprecizan u drugoj seriji, dok je na drugoj strani Janger pogodio prečku u drugoj seriji. Jakšić je u poslednjoj seriji takođe pogodio okvir gola, a Zalanki je bio precizan za 10. titulu Pro Reka u istoriji.

Novi Beograd je tako propustio priliku da postane četvrti srpski klub koji se popeo na krov Evrope, nakon Partizana koji je to učinio čak sedam puta i Crvene zvezde i Bečeja koji uspeli da ostvari taj uspeh po jedanput.

Video: Tivat dočekao šampiona i bilo je spektakularno: Mandić je morao da zaustavi auto i izađe van

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Obrenovac

    4. jun 2022 | 21:28

    Partizan i Mladost su najveći timovi sveta, institucije koje su stvarale igrače i osvajale evropske titule. Sve ostalo je plastika, Bečej, CZ veterani, Novi Beograd i ovi Italijani za koje kažete da su najveći. Svi ti plastikaneri postajali su šampioni tako što bi kupuli trenutno najbolje igrače Evrope i osvoji trofej.

  • Stane

    4. jun 2022 | 21:55

    Uzalud trud, dzaba vam sve i onaj gura al ipak ne ide... zato ćete i završiti kao VK Bečej.

  • Goran

    4. jun 2022 | 20:58

    VK Bečej ste zaboravili, 2000. godine je bio šampion Evrope...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA