≫ 

Ko je mišićavi srpski "Tarzan" koji je oduševio svet odbojke? Imamo novu "zver" u reprezentaciji!

Nikola Meljanac je pokazao da imamo svetlu budućnost na poziciji korektora u reprezentaciji

  • 17

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Francuske u meču drugog kola Lige nacija sa 3:1 (21:25, 25:22, 25:23, 25:23), ali je podmlađeni sastav Igora Kolakovića pobrao simpatije svih koji su gledali meč u hali, ali i kraj TV ekrana.

Važili su Francuzi, aktuelni olimpijski šampioni za velike favorite, a podmlađenom sastavu Srbije je malo ko davao ikakve šanse, naročito što su mnoga imena manje poznata široj javnosti, osim onima koji su poznavaoci i ljubitelji odbojke.

Kolaković je odlučio da za početak Lige nacija da šansu novim snagama, a da one stare odmori za ono najvažnije što sledi, a to je Svetsko prvenstvo, a ujedno mu je ovo bila prilika i da vidi na koga može da računa u budućnosti. I imao je šta da vidi.

Oni koji su gledali spektakularan meč koji su odigrali izabranici Igora Kolakovića, sigurno će dobro upamtiti imena Nikole Meljanca, Pavla Perića, Lazara Marinovića i ostalih, novih predstavnika "Plave čete".

Perić i Meljanac su osvojili najveći broj poena u redovima Srbije, Perić je osvojio 22, a Meljanac 20.

Na kraju je viđena i zanimljiva scena da su svi igrači Francuske aplaudirali srpskim igračima i tako su im zvezde poput Ngapeta i Bojera odale priznanje na neverovatnoj borbi.

Odbojka, Francuska - Srbija

Printskrin: Youtube/Sport Klub

Nikola Meljanac je bio posebno upečatljiv i zbog svog specifičnog stajlinga, duge kose, brade i mišića, a njegovi snažni udarci mamili su uzdahe navijača u hali u Otavi. Ovako divljeg izgleda podsećao je mnoge na Tarzana ili "Kal Droga" iz Igre prestola, a i sam je priznao da voli naučnu fantastiku i takvu mitologiju.

On je prošle sezone dominirao i u halama u Srbiji igrajući za Crvenu zvezdu, gde je bio najbolji poenter Superlige, a naredne sezone će karijeru nastaviti u Južnoj Koreji.

Nedavno je u jednom intervjuu za Mocart pričao i o svom neobičnom imidžu i kako je odlučio da pusti kosu i to nakon što je prethodno bio ošišan na ćelavo.

- Ja sebe ne mogu da prepoznam na starim slikama. Sve je počelo na pripremama 2017. sa reprezentacijom u Požarevcu. Otišli smo da se šišamo i mene neka žena ošiša kao Barta Simpsona. Kratko sa nekim špicem. Bilo je neobično – nekome super, nekome smešno. Stefan Negić iz Vojvodine je znao da rukuje mašinicom i ja mu kažem da me popravi. On uzme da popravi da ne bude kockasto, i dok to radi dolaze Rudić i Ivanković moji cimeri - cimaju mu ruku, gurnu lakat, on povuče. Svi su otvorili usta.

- Ja sam otišao na ogledalo i video da me do glave slučajno u tom delu ošišao. Onda kažem šišaj sve, pa sam bio kao kriminalac obrijane glave. I iz zezanja, pošto sam uvek hteo da pustim kosu – pošto sam ja taj lik iz fantastke, Gospodara prstenova, istorijske mitološke stvari, svi moji heroji iz detinjstva su bili takvi, tako izgledali. Uvek mi bilo da me mrzi da puštam kosu, to je za neke čudake. I onda kažem - aj sad ću da pustim, pošto sam bio ćelav i krenuo sam od nule - opisao je Meljanac.

Pošto bi uskoro trebalo da napusti i Beograd, uskoro bi mogao i da promeni svoj prepoznatljivi imidž, mada će se oko toga pitati i njegova devojka Anastasija.

- Rekao sam da ću se ošišati kada budem završio priču u Beogradu i Zvezdi. Ne znam da li je sada došao taj trenutak, bilo bi mi možda žao, a i ubiće me devojka. Videćemo... - rekao je svojevremeno Meljanac.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbbgd

    10. jun 2022 | 15:14

    Igrač na mestu ali pitam se zašto devojke okreću zadnjicu kad se slikaju i dižu jednu nogu?

  • Чолак

    10. jun 2022 | 14:46

    Одличан играч !

  • Big fan

    10. jun 2022 | 16:20

    Bravo ljudi, puno srece i uspeha. Prelepi ste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA