Beograd je centar Evrope krajem juna: 850 takmičara iz 33 zemlje sveta stiže na EP u kajak kanuu

Domaćin prvenstva je Kajaški savez Srbije, a takmičenje se ogranizuje na regatnoj stazi Savskog jezera na Adi Ciganliji.

  • 1
Branko Lagundžić Foto: Kajakaški savez Srbije

Beograd od 23. do 26. juna postaje centar Evrope. Spska prestonica ugostiće više od 850 takmičara iz 33 zemlje sveta, a povod je, ni više ni manje, nego  Evropsko prvenstvo za juniore i seniore do 23 godine u kajak kanu sprintu. Domaćin prvenstva je Kajaški savez Srbije, a takmičenje se ogranizuje na regatnoj stazi Savskog jezera na Adi Ciganliji.

Kajakaši će se nadmetati u dve kategorije: juniori (uzrasta od 15 do 18 godina) i mlađi seniori (uzrasta od 19 do 23 godine), a srpska ekipa već ima reputaciju favorita i to nije bez razloga. Naime, 2017. godine, kada je Beograd poslednji put bio domaćin, reprezentacija je osvojila rekordnih devet medalja – najviše u istoriji kajaka.

Prema procenama stručnog štaba, reprezentacija Srbije na ovom takmičenju može osvojiti između tri i pet medalja, a takmičiće se 30 naših sportista (19 muškaraca, 11 devojaka i stručni štab koji čini devet trenera), u 27 disciplina.

Regatni cenar na Adi Ciganliji zatvara se u ponedeljak 20. juna, već narednog dana očekuje se dolazak reprezentacija, a onda i start takmičenja 23. juna.

Evropsko prvenstvo organizuju Vlada Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta i Grad Beograd, pod pokroviteljstvom JP Ada Ciganlija.+-

Video: Kajakaš pecao nasred mora: Sve je bilo dobro dok za ribom nije krenula ogromna ajkula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Killian

    17. jun 2022 | 02:19

    Kada će beograd i Srbija da pomažu bolesnoj dečici?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA