≫ 

Vardar izbačen iz Lige šampiona, nema novca da se takmiči u eliti

Makedonci su 2017. i 2019. bili prvaci Evrope, ni, sada, ne mogu ni da krenu da se takmiče

  • 2
vardar rukomet Foto: MN Press

Izvršni odbor Evropske rukometne federacije (EHF) potvrdio je na današnjem sastanku da ekipa Vardara ne ispunjava kriterijume za učešće u Ligi šampiona sledeće sezone.

Finansijski problemi makedonskog velikana razlog su ove odluke EHF. Klub iz Skoplja je u protekle dve godine bio "pod lupom" zbog nagomilanih dugova porema nekadašnjim igračima, prenosi Sportklub.

Vardar nije ispoštovao rokove za podmirenje dugova, platio je samo deo, što je za Evropsku rukometnu federaciju neprihvatljivo.

Klub iz Skoplja, koji je bio šampion Evrope 2017. i 2019. imao je garantovano mesto u elitnom takmičenju na osnovu nacionalnog koeficijenta, ali sada su sami sebi zatvorial vrata elite i prepustili svoje mesto drugoj ekipi.

Njihovo mesto mogao bi da popuni Zagreb (koji čeka "Vajld kard") s obzirom na to da je Hrvatska deseta na listi, odnosno prva ispod crte.

"Marka" navodi da je mnogo nagađanja i kombinacija, a nije isključeno da mesto dobiju vicešampion Makedonije Eurofarm Pelister ili Granoljers, drugoplasirani tim prvenstva Španije,

Osim Zagreba, poziv iz EHF očekuju i Nant, Alborg, Vesprem, Visla Plok, Ištad, Granoljers, Celje, Motor Zaporožje i Elverum. Sigurni učesnici Lige šampiona su su Magdeburg, Kil (Nemačka ), Barselona (Španija), PSŽ (Francuska ), Kjelce (Poljska ), Porto (Portugalija), Dinamo Bukurešt (Rumunija), Gudme (Danska) i PIK Seged (Mađarska).

Titulu će braniti rukometaši Barselone.

Video: Srpski komentatori najveće zvezde dočeka rukometaša Vardara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • postenoooo

    22. jun 2022 | 18:39

    davno je trebalo tako nasa opajdara u fudbalu , al uzima se od naroda i djece da bi se podmirili lazni prvaci..bravo makedonci..ako ne mozete inemojte,,bolje i ne ici nego da se sa vama sprdaju kao sa nekim kosarkasima koji slave 17 o mjesto od 18 ucesnika

  • Becej_Vaterpolo

    22. jun 2022 | 18:43

    Pravice oni Samsonenka od blata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA