≫ 

Ova 3 meča u drugim grupama su važniji za vaterpoliste Srbije od samog duela sa Kazahstanom

Posle tih duela imaćemo jasniju sliku ko će na megdan Delfinima u četvrtfinalu

  • 0
Dejan Savić, Vaterpolo Srbija Foto: MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije odradila je teži deo posla u prvoj fazi Svetskog prvenstva i popodnevni duel sa Kazahstanom (18.00) biće samo jedna vrsta treninga!

Naime, Delfini su u prva dva kola dobili SAD i Australiju - što im je donelo direktan plasman u TOP 8. A tamo će sačekati drugoplasiranu ekipu iz grupe B ili trećeplasiranu iz grupe A.

Trenutna situacija je takva da bi to najpre mogla da bude Hrvatska. Barakude imaju isti broj bodova sa Grčkom, ali i nepovoljnu situaciju kada je u pitanju gol-razlika. S druge strane, Crna Gora je favorit protiv Brazila u grupi A u kojoj je Gruzija već viđena kao rival Hrvatima ili Grcima.

S obzirom na to da meč sa Kazahstanom nema nikakav rezultatski značaj, Srbiju će više interesovati tri utakmice u pomenutim grupama. Jer, tada će biti dosta jasnije ko će im biti rival u TOP 8.

- Utakmica koja mora da se odigra,da malo napravimo balans između odbrane i napada. Pripremamo se za četvrtfinale i nastavljamo dalje - rekao je kapiten Branislav Mitrović.

Hrvatska igra sa Japanom i, ukoliko se ne desi iznenađenje pa Grčka ne pobedi Nemce, moraće da dobiju više od 11 razlike. Podsrtimo, Grčka je dobila Japance sa 18:7, a pravila su takva da se gol-razlika gleda protiv trećeplasirane selekcije. A Japanci su zasigurno treći ako Nemačka ne savlada Grke. Ili će biti drugi ukoliko dobiju Hrvate.

Crna Gora trenutno ima dva boda u grupi A, isto koliko i Gruzija koju su pobedili i imaju bolji međusobni skor. Gruzinima je rival Mađarska, domaćin šampionata, i za očekivati je da ne pobede. Opet, Crnoj Gori je pobeda dovoljna za drugo mesto i potencijalni beg od Srbije i Hrvatske. Što se tiče grupe C, tamo će Italija i Španija odlučiti ko će biti prvi u grupi.

Hrvatska i Japan igraju u 18.00 časova, Grčka i Nemačka od 19.30, za kada je zakazan i duel između Crne Gore i Brazila - tri meča koje će Delfini s velikom pažnjom pratiti.

Video: Tivat dočekao šampiona i bilo je spektakularno: Mandić je morao da zaustavi auto i izađe van

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA