≫ 

Nesvakidašnja pobeda Delfina: Demoliranje za 1/4 finale SP, Srbin jedini strelac za rivala!

Rafal ekipe Dejana Savića

  • 2
Vaterpolo Srbija - Kazahstan Foto: VSS Slobodan Sandić

Vaterpolisti Srbije pred sobom su imali najlakši mogući zadatak, u igri mačke i miša porazili su nejaki Kazahstan 22:3 (4:0, 8:1, 5:0, 5:2) i sa prvog mesta u grupi čekaće četvrtifnalnu borbu - najverovatnije protiv boljeg iz duela Hrvatska - Gruzija.

Zanimljivost ovog meča je ta što je jedini strelac za Kazahstance bio naš čovek, eks reprezentativac Srbije Srđan Vuksanović, koji je koliko-toliko spasio svoj tim totalne bruke.

Naravno, ovakav ishod se i očekivao, Delfini su odradili tek jači trening i šuterski se razigrali pred nastupajuće daleko važnije borbe.

Sledi predah i premeštaj u Budimpeštu, a dotle ćemo saznati ime rivala u četvrtfinalu za koje će se boriti drugoplasirane i trećeplasiranse reprezentacije iz svih grupa.

Selektor Savić je mogao da vidi lepršavu i efikasnu partiju protiv rivala čije je samo igranje na Svetskom prvenstvu pitanje svih pitanja, o kojem bi morali da razmišljaju čelnici Svetske federacije. No, kako bilo, Delfini su maksimalno profesionalno i vrlo motivisano pristupili "izazovu", očita je bila želja da se rival potuče sa ubedljivom razlikom, i otud je vođstvo raslo iz minuta u minuta.

Strahinja i Viktor Rašović, Vico, Drašović, Radulović, na kraju Mandić i Subotić, smenjivali su se kao strelci u napadu, u visokom procentu su Delfini realizovali prilike i šuteve u gol, dok je na drugoj strani bio totalni indisponiran rival, nedorastao borbi i nevičan ovakvom takmičenju.

SRBIJA - KAZAHSTAN 22:3 (4:0, 8:1, 5:0, 5:2)

Bazen Seged Tisavirag.

Gledalaca: 500.

Sudije: Kolombo (Italija), Tofoli (Brazil).

Igrač više: Srbija 10 (7), Kazahstan 4 (0). Dva igrača više Srbija 1 (1). Peterci: Srbija 4 (3), Kazahstan 1 (1)

KAZAHSTAN: Mahmetov, Soj, Pustovalov, Vuksanović 3, Lamajev, Artjuk, Šakenov, Berbeljuk, Ahmetov, Šmider, Kasanov, Šonzigitov, Lipilin. Selektor Ukumanov.

SRBIJA: Dobožanov, Mandić 1, Subotić 1, Ranđelović 1, Lazić 1, Vico 3, S.Rašović 6, Lukić, Jakšić 2, Radulović 3, Drašović 3, V.Rašović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

IV ČETVRTINA

21:3 (01:10) - Novi gol, Strahinja Rašović je autoritativno ugrabio priliku i savladao golmana Kazahstana.

20:3 (01:40) - Vico je ostao sam, izmakao je pažnji čuvara i nonšalantno preusmerio loptu u mrežu.

19:3 (02:05) - Het-trik Vuksanovića! Jedini strelac za našeg rivala je naš čovek. Ostao je poptuno sma na našoj polovini, ušao  u duel sa našim golmanom i nekako uspeo da ga savlada.

19:2 (05:25) - Prvi gol za Gavrila Subotića koji se ispromašivao u dosadašnjem delu meča. Nije mu bilo teško posle prave asistencije sa krila. Imao je samo prezan gol ispred sebe.

18:2 (06:35) - Sve golove na utakmici dali su Srbi! Vuksanović je jedini srrelac za našeg rivala, nekadašnji reprezentativac Srbije uspeo je da pronađe put do mreže i prekine dug period meča bez pogotka za Kazahstan.

Dejan Savić, Vaterpolo Srbija Foto: MN Press

18:1 (07:18) - Nastavljaju naši da "terorišu" Kazahstance, gotovo su nepogrešivi kako zamahnu rukom... Radulović je perfektan iz igre (3/3).

III ČETVRTINA - 17:1

17:1 (00:24) - Vico je dobio upotrebljivu loptu sa krila i munjevito odreagovao, čuvar mu je bio daleko, dovoljno da naš centar silovito završi akciju.

16:1 (01:08) - Nesmanjenim ritmom Srbija napada i puni mrežu rivala koji je zalutao na ovo svetsko prvenstvo. Mandić se upisao.

15:1 (01:33) - Ubedljiva razlika u korist Srbije je sada ubedljivija, Strahinja Rašović je lako rešio situaciju sa igračem više.

NEMANJA VICO Foto: MN Press

14:1 (04:26) - Nova atraktivna kombinacija Srbije, novi gol Drašovića (3/3) koji je sa druge pozicije ugrozio i matirao protivnika. Mnogo lepih akcija Delfina danas, rasterećena i efikasna igra.

13:1 (05:55) - Drašović dolazi do svog drugog gola, opet su Delfini bili perfektni sa igračem više...

II ČETVRTINA - 12:1

12:1 (00:24) - Evo i Vica, nije šala sa Vicom, pogodak naše "šestice" za novo najubeldjivije vođstvo. Totalna dominacija Srbije.

11:1 (02:03) - Totalni potop Kazahstana, čija odbrana ne postoji. Dolazimo do gola iz kontre, sam je ostao Strahinja Rašović i odmah po prijemu lopte silovito ispalio hitac "kroz ruke" golmana Kazaka.

10:1 (02:20) - Golovi Srbije se ređaju kao na traci, novi je upisao Jakšić, i on iz peterca...

9:1 (03:02) - Strahinja Rašović je pogodio iz peterca, bližimo se dvocifrenom vođstvu, rival je totalno nadigran i nemoćan da bilo šta uradi protiv naših momaka.

8:1 (04:00) - Napali smo Kazahstance duboko po krilu, sa igračem više, munjevito je reagovao Radomir Drašović i doneo novo uvećanje vođstva u igri mačke i miša.

7:1 (05:00) - Stiže ekspresan odgovor Srbije na drugoj strani, novi gol za Delfine, još jedan za Radulovića.

Vaterpolo reprezentacija Srbije Printskrin: RTS 2

6:1 (06:13) - Evo i gola Kazahstanaca, ali opet je naš čovek strelac - Srđan Vukasnović. Iz peterca je poentirao rođeni Novosađanin.

6:0 (06:30) - Marko Radulović se upisuje u listu strelaca, adut Radničkog je iskoristio još jednu uigranu kombinaciju Delfina.

5:0 (07:23) - Raste prednost Srbije, laiku ovaj meč deluje kao solidan trening za jednu od ekipa. Viktor Rašovič je posle solo akcije profitirao.

I ČETVRTINA - 4:0

4:0 (01:57) - Evo i četrvtog gola, Jakšić je bio precizan, sve lakše i lakše dolaze naši Delfini do rutinskih pozicija da ugraze Kazahstance. Otud i laganih 4:0.

3:0 (02:27) - Još jedan uspešan napad, sada iz pozicione igre, strelac je Sava Ranđelović. Raste prednost ekipe Dejana Savića.

2:0 (03:00) - Strahinja Rašović je osetio moenat, akcija je išla na njega, dolazimo do drugog gola sa igračem više. Ide ovaj meč onako kako se očekivalo.

reprezentacija Srbije, Olimpijske igre, Japan, Tokio 2020 Foto: Tanjug/AP

1:0 (04:37) - Đorđe Lazić postiže prvi gol za srpsku reprezentaciju na ovoj utakmici.

- Stigao je TV prenos iz Segedina, nadamo se da će ga biti do kraja meča, mada s obzirom na trenutne vremenske uslove, sve je moguće...

0:0 (05:42) - Srbija je u prva dva minuta imala peterac, koji je promašila. Za sada nema golova, ponovo početak podseća na prvi meč sa Australijancima.

- Zbog jakog nevremena koje trenutno "besni" Beogradom, nema televizijskog signala iz Budimpešte. Na RTS-u se nadaju da će uskoro biti uspostavljene sve veze. Do tada ćemo se potruditi da vam što je bliže moguće prenesemo dešavanja.

KOMENTAR PRE MEČA

Delfinima pobeda ujedno i garantuje prvo mesto u grupi, a samim tim i direktan plasman u četvrtfinale, čime bi se dodatno uštedela energija, koja će biti prekopotrebna za vrlo jaku završnicu šampionata. Ne zaboravimo da je Savić podmladio tim, te da treba biti jako strpljiv u iščekivanju rezultata.

Kazahsanci faktički nemaju nikakve nade da odu dalje, pošto bi i sa pobedom imali gori skor i sa selekcijama SAD i sa Australijom, tako da je njima ovaj meč revijalni i bez rezultatskog značaja, pa će pokušati da se "ne obrukaju".

U prva dva meča, Kazahstan je sakupio gol razliku od slabašnih 8:27, što znači da bi goleada u njihovoj mreži mogla da se desi gotovo izvesno.

Video: Dejan Todorović ponovo u dresu reprezentacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA