Veliki uspeh za srpski kajak: Novo zlato i srebro za naše juniore na Adi Ciganliji, već imamo četiri medalje

Fantastičan dan za naše takmičare i takmičarke na Prvenstvu Evrope

  • 0
Stanojev, kajak

Foto: Kajakaški savez Srbije

Veliki uspeh za srpski kajak na Prvenstvu Evrope za juniore i mlađe seniore. U disciplini K1 200 metara za juniore mladi srpski kajakaški lav Strahinja Dragosavljević poput strele izveslao je finalnu trku i vremenom 35.602 srpskoj selekciji na šampionatu Starog kontinenta u Beogradu, na Adi Ciganliji doneo četvrto odličje, a drugo zlato! Iza sebe Strahinja je ostavio kolegu iz Nemačke Tilmana Somera koji je osvojio srebro rezultatom 35.687 i Slovenca Matevza Manfreda koji je do bronze stigao vremenom 35.812.

Presrećan je bio Dragosavljević posle osvojene medalje.

- Osećam se sjajno, pun sam adrenalina, srce mi je veliko. Bilo mi je samo jedno u glavi, da vidimo zastavu Srbije kako se vijori, da čujemo našu himnu I da budem prvi. Sve vreme pred trku, dok sam bio u vodi samo sam sebi ponavljao “ja sam šampion, ja sam šampion” i eto postao sam šampion. Moj stariji brat je naš proslavljeni šampion, to mi je velika pomoć i donosi mi mir što imam nekoga ko me gleda, bodri, ko je tu da bude uz mene pred trku kad mi bude loše da mi da snagu i da podeli samnom sreću kada sam srećan. Raskrčio mi je put, jako sam mu zahvalan i srećan sam što ga imam i boljeg brata ne mogu da imam. Iako je na pripremama u drugom gradu, došao je na finale da me bodri i uvek da sve od sebe gde koje god takmičenje da je u pitanju da dođe i da me bodri i ne znam da li bi mogao otići na trku bez njega. Odmah krećem kod brata da nastavim sa pripremama, jer tu sam gde sam, nema odmora, a i prezime mi tako nalaže da moram nastaviti šampionskim stopama - rekao je Strahinja.

Međutim, to nije bio kraj odličjima za Srbiju, pošto smo i u ženskoj konkurenciji dobili osvajačicu jedne od medalja.

Na listu onih koji su u razmaku od samo dva sata iskovali odličja za svoju zemlju u dve različite i izuzetno zahtevne discipline upisala se i srpska juniorka Dunja Stanojev u završnici Prvenstva Evrope u kajaku i kanuu za juniore i mlađe seniore 2022. Nakon trijumfa u dvojcu na 500 metara gde je do zlata stigla u paru sa koleginicom iz reprezentacije Dinom Bacelj, novu medalju za Srbiju herojskim veslanjem Savskim jezerom Dunja osvaja u disciplini K1-200 vremenom 41.740.

Ispred naše briljantne devojke sa prednošću od samo 50 stotinki stigla je Nemica Čelzi Rouzekan rezultatom 41.240. Treća je bila Mađarica Reka Kisko (42.290).

- Srećna sam, zadovoljna, srce mi je puno radosti. Ovo je najveći uspeh u mojoj karijeri do sada. U Bratislavi smo nedavno imali trku gde smo odmerile snage sa stranim takmičarkama I zabeležile dobar rezultat, to je bila neka uvertira za ovo što smo imale u Beogradu. Na Adi Cignaliji, na šampionatu Evrope dočekala nas je jaka konkurencija, žestok tempo, ali velika borba sa jasnim ciljem od prvog zaveslaja do potpunog trijumfa. Pokazale smo da vredimo i tamo, ali I sada u Beogradu - rekla je Stanojev.

Video: Kajakaš pecao nasred mora: Sve je bilo dobro dok za ribom nije krenula ogromna ajkula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA