Žestok udarac za vaterpoliste Hrvatske: FINA drakonski kaznila Burića, potencijalno neće igrati protiv Srbije

Srbija i Hrvatska bi potencijalni meč igrali u sredu

  • 1
Rino Burić Foto: Li Xuejun / Xinhua News / Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske danas nastavlja učešće na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Protivnik u osmini finala biće im reprezentacija Gruzije, a slučaju pobede naše zapadne komšije zakazaće duel sa Srbijom u četvrtfinalu.

Ipak, selektor Ivica Tucak neće za ovaj, kao ni za naredna dva susreta da računa na Rina Burića posle kazne koju je sinoć dobio od FINA. Čelna kuća istakla je da je razlog brutalnost zbog jednog vrlo jakog prekršaja nad vaterpolistom Japana u poslednjem kolu grupne faze takmičenja.

Iz Hrvatskog saveza rekli su da se neće tek tako pomiriti sa ovom odlukom, ali da Burića neće biti na današnjem susretu.

- Hrvatski savez ima pravo žalbe, ali jedno je sigurno – protiv Gruzije Burića neće biti u ekipi, a ukupno će pod hrvatskom kapicom biti 12 igrača. Ovo je težak i šokantan udarac za hrvatsku reprezentaciju.

Sporni prekršaj desio se zbog toga što je Burić pesnicom udario u glavu japanskog vaterpolistu, što sudija koji se nalazio tik uz bazen nije ni video. Ako kazna ostane na snazi, to znači da Burić neće nastupiti ni protiv Delfina.

- Sigurno da je otežavajuća okolnost za nas bila prvo iščekivanje kazne za Rina Burića, a onda i sama informacija kakva je, kolika je. Ne podržavam udaranje, ali moramo da vidimo šta je uzrok - rekao je Tucak.

Potencijalni okršaj između Srbije i Hrvatske na programu je u sredu, 29. juna od 16.00 časova.

Video: Nikola Rađen slavi zlatnu medalju vaterpolista Srbije: Evo kako je emotivno ispratio meč Delfina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Саша

    27. jun 2022 | 12:20

    Чуј западне комшије?! Ма важи,јак су нам они запад.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA