≫ 

Vaterpolisti Srbije poručili Hrvatima: "Zaslužuju poštovanje, a naše ambicije su pobedničke"

Delfini žele medlaju na Svetskom prvenstvu

  • 0
Trening vaterpolista Srbije, selektor Dejan Savić i kapiten Dušan Mandić Foto: VSS

Srpski vaterpolisti Gavril Subotić, Viktor Rašović i Nemanja Vico poručili su danas da respektuju Hrvatsku, ali da veruju u pobedu u meču četvrtfinala Svetskog prvenstva.

Hrvatska je ranije danas u "razigravanju" savladala Gruziju (13:7) i obezbedila duel sa Srbijom.

- Hrvatska je opravdala ulogu favorita. Gruzija je imala dva dobra otpora Crnogorcima i Mađarima ali nije mogla bolje. Nama ostaje da se pripremimo najbolje što možemo. Hrvatska zaslužuje uvek poštovanje, igraćemo maksimalno i jedni i drugi - izjavio je Gavril Subotić.

Rašović je prvo veliko zvanično takmičenje imao baš u Budimpešti 2017. na Svetskom prvenstvu, tada je u polufinalu Hrvatska bila bolja 12:11 i kasnije osvojila zlato, a Srbiji je pripala bronza.

- Radili smo na poslednja dva sparing treninga sa Mađarima na ispravljanju grešaka. U grupi smo pokazali oscilacije kojih sada ne treba da bude. Hrvatska je Hrvatska bez obzira u kojem sastavu igra. Imaju najviše ambicije, žele da ponove uspeh iz 2017, a na nama je da odigramo najbolje što možemo i prođemo dalje, jer su i naše ambicije na ovom prvenstvu pobedničke - rekao je Rašovic.

Vico ne misli da će izostanak suspendovanog Burića biti velika prednost.

- Sigurno je da Hrvatska ima igrače koji mogu da ga zamene i da će selektor Tucak pokušati da nađe pravo rešenje. Nama je najvažnije da se ponašamo kao da su kompletni, jer samo tako možemo do uspeha - istakao je Vico.

Četvrtfinale između Srbije i Hrvatske igra se u sredu od 16 sati.

I na ovom velikom takmičenju podrška našoj podmlađenoj reprezentaciji je UNIQA - zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA