≫ 

Snažna poruka Piksija posle odlikovanja na Vidovdan: Srbija može da ima veliki rezultat ako je mudra i složna

Selektor Srbije istakao je slogu kao ključ uspeha

  • 12
Aleksandar Vučić Vidovdan odlikovanja svečani prijem Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je vidovdanska odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u Palati Srbija.

Između ostalog, nagrade su primili i Velibor "Bora" Milutinović, potom selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Kari Pešić, kao i selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi.

Selektor Stojković je po dobijanju priznanja izrazio zahvalnost na velikoj časti koja mu je ukazana.

- Poštovani predsedniče, zvanice, gosti, dame i gospodo, velika je čast na ovaj veliki dan u Srbiji imati ovako veliko priznanje. Ako dozvolite, želim da primenim sportsku logiku, ovaj dan i trenutak će ući u finalno takmičenje mojih dragih uspomena, iskoristiću priliku da i ostalim dobitnicima ukažem veliko poštovanje prema ličnim zaslugama. Priznanje koje sam dobio je naslovljeno na moje ime i prezime, ali ga ja razumem da pripada svima koji su učestvovali u pobedama i porazima iz kojih sam učio. Igrači, treneri, osbolje, publika i navijači, svi su oni zaslužni za ovaj trenutak. Danas i ovde pred svima nama, priznanje primam u svoje i njihovo ime. Zahvalan sam na prilici koja mi je pružena, svim očekivanjima i nadama koje sam opravdao. Svestan sam da je svako društveno priznanje zapravo obaveza, a manje nagrada. Odlikovanja su simbol podrške, sa radošću želim da razumem i prihvatim orden kao podršku reprezentaciji Srbije i da narednom SP ostvari najbolje moguće rezultate.

- Ta podrška nije dana samo meni, nego i svima koji nose dres Srbije. Nećemo izneveriti podršku, borićemo se i daćemo sve od sebe da Srbija bude ponosna za nas. Mi smo iz jedne male, ali za nas ponosne i velike zemlje. Kao čovek koji je učestvovao u teškim utakmicama, ovo su vremena teškog svetskog takmičenja u kojem Srbija može da ima povoljan rezultat samo ako bude dovoljno mudra i složna. Vidovdan, dan na koji smo se okupili govori koliko je važno da budemo tu jedni za druge, posebno kada je najteže, u ovoj globalnoj, teškoj godini. Zahvaljujem se na ukazanoj časti. Hvala svima, hvala Srbijo - istakao je Stojković.

Video: Piksi dočekao Čeferina u Staroj Pazovi: Niko nema uslove za trening kao Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eee Srbijo moja

    28. jun 2022 | 19:50

    Danas sam u vojnoj bolnici u Nisu video jednu strasnu velicinu od coveka,bez obe ruke do laktova i bez jedne noge,ucesnik rata na Kosovu,popricao sam sa njim na kratko,znate li kako sam se osecao gledajuci i slusajuci ga....😔😔😔...nema novca za protezu a drzava...da li ga se drzavni vrh setio njega i jos mnogo slicnim njemu...a znate li sta mu je tesko? Ne nije drzava vec nemoze zagrliti unuke...a sve to je dso drzavi

  • Sexo

    28. jun 2022 | 19:19

    Cestitim kralju, zasluzujes sva priznanja. Tvoje igre u reprzentaciji su mi toliko puta vratile osmjeh na lice. (Spaniji gol 1990-te je kao milion dolara)

  • alal vera alal vera

    28. jun 2022 | 19:13

    fss je jedini fudbalski savez koji je sposoban da od omladinskih svetskih sampiona u roku od 5 godina napravi treceligase

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA