≫ 

Srbija ostaje bez medalje na SP u vaterpolu: Hrvati su sada prejaki za novu generaciju Delfina

Velika šteta za našu selekciju

Vaterpolo Srbija - Hrvatska Foto: Tanjug / AP

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva od selekcije Hrvatske rezultatom 14:12 (1:1, 4:3, 5:5, 4:3).

Velika šteta za našu selekciju, podmlađena vaterpolo selekcija Srbija ostaje bez borbe za medalju na Svetskom prvenstvu. "Barakude" su odigrale odličan meč, ni u jednom trenutku Srbija nije imala prednost, pa je selekcije Ivice Tucka sigurno došla do pobede.

Početak meča bio je izuzetno tvrd, nije bilo pogotka sve do isteka trećeg minuta igre kada je Hrvatska povela, dok su izabranici Dejana Savića svoj prvi pogodak postigli tek nakon sedam minuta igre. To su bila ujedno i jedina dva pogotka u prvom kvartalu.

Druga četvrtina bila je mnogo efikasnija. Igralo se "gol za gol", Hrvatska je uvek bila ta koja je dolazila do prednosti, da bi Srbija potom brzo poravnavala, ne dozvolivši tako "barakudama" da se odlepe na više golova prednosti. Tako se na veliki odmor otišlo rezultatom 5:4 za Hrvatsku.

Vaterpolo Srbija - Hrvatska Foto: Tanjug / AP

Iako je drugo poluvreme počelo na pravi način za našu selekciju, golom Gavrila Subotića nakon samo 15 sekundi igre, odmah nakon toga usledio je "potop".

Hrvatska je vezala tri pogotka i otišla na 8:5, prvu opipljiviju prednost na meču, koja je do kraja meča bila nedostižna za naše vaterpoliste.

Iako se tada probudio Dušan Mandić, postigao tri pogotka u nizu i smanjio na 9:8 za Hrvatsku, naša selekcija nije uspela da dođe makar do izjednačenja. U poslednju četvrtinu ušlo se rezultatom 10:9 za "barakude".

Poslednja četvrtina protekla je u smirenoj igri Hrvatske, izabranici Ivice Tucka su odigrale veoma dobro, skoncentrisano i bez žurbe i na pravi način priveli meč kraju, dobivši tu četvrtinu rezultatom 4:3.

Vaterpolo Srbija - Hrvatska Foto: Tanjug / AP

Hrvatska će se u polufinalu Svetskog prvenstva sastati protiv Crne Gore ili Španije. Bila je ovo druga uzastopna pobeda Hrvatske u duelima protiv naše selecije nakon što je selekcija Ivice Tucka bila uspešnija i na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama.

I na ovom velikom takmičenju podrška našoj podmlađenoj reprezentaciji je UNIQA - zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije

Video: Basketaši o osvajanju svetskog zlata: Igrali smo kao tim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Polako polako

    29. jun 2022 | 17:08

    Sad cete da gledate posledice gasenja VK Partizana

  • Ćupić

    29. jun 2022 | 17:05

    Tako je to kad se uništi VK partizan koji je bio temelj repke a veštački stvore nekakvi novi Beogradi i crvene zvezde.

  • Super Brundo

    29. jun 2022 | 17:07

    Koliko para toliko muzike.Za bolje rezultate trebaju bolji igraci.Prethodna generacija je osvojila sve sto je moglo da se osvoji, i to po nekoliko puta.Vreme je da drugi ponesu teret.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA