Sebić "upucao" zlato u Alžiru, Srbija došla do nove medalje na Mediteranskim igrama

Srbi iz dana u dan briljiraju na ovom takmičenju

  • 0
Milenko Sebić Foto: Tanjug/AP

Osvajač bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020, Milenko Sebić, osvojio je još jednu medalju, ali ovoga puta na Mediteranskim igrama u Oranu, gde je "upucao" najsjajnije odličje.

Sebić je do ovog uspeha došao posle nešto slabijeg rezultat u kvalifikacijama, gde je sa 625 krugova zauzeo tek 7. mesto, i kao takav se plasirao u finale, gde je posebno zasijao.

Tokom finalnog takmičenja, Milenko je pokazao zašto je jedan od najboljih srpskih streljaša, inače, Milenku je ovo bio debi na Mediteranskim igrama, pa je utoliko zlato i dosta vrednije za njega.

- Bilo je izuzetno teško. Glavni meč je bio veoma težak, jer sam poslednjih nekoliko meseci imao problem sa pucanjem vazdušnom puškom, gde sam jedno vreme mislio da je problem u meni. A onda sam zamenio mehanizam u mojoj pušci i video sam da je problem na drugom mestu. Finale je bilo solidno, imao sam tremu i pritisak, ali sam uspeo to da iskontrolišem i da se izborim za zlatnu medalju. Prezadovoljan sam, jer su ovo moje prve Mediteranske igre u karijeri i odmah sam uspeo da osvojim zlatnu medalju - izjavio je Sebić.

Drugi takmičar Srbije u ovoj disciplini, Lazar Kovačević, takođe je ostvario dobar rezultat i završio je finale na 5. mestu.

Video: Srbija do Tokija! Trener Milenka Sebića otkrio koliko je naš strelac dobio metaka više od drugih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA