≫ 

Mirončikovu se pesnica "pozlatila" u Alžiru, Srbija ima novu medalju na Mediteranskim igrama!

Odličan uspeh srpskog boksera

  • 0
Vladimir Mirončikov Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije

I ovaj, sedmi takmičarski dan za naše sportiste završava se na najbolji mogući način – zlatnom medaljom. Novu medalju za naš Tim, a drugu medalju za boks na ovim Mediteranskim igrama osvojio je Vladimir Mirončikov u kategoriji do 81kg. On je osvojio zlatnu medalju! Bronzani sa Svetskog prvenstva u Beogradu, Mirončikov svoj kvalitet pokazao je tokom celog turnira. Vladimir je do finala Mediteranskih igara došao sa dve pobede u četvrtfinalu i polufinalu.

U prvom kolu turnira, Mirončikov je bio slobodan, a u četvrtfinalu je dočekao Kana Ajkutsuna iz Turske. Vrlo brzo nakon početka meča, bilo je jasno da je uloga favorita koju je Vladimir imao potpuno opravdana. On je ovaj meč pobedio rezultatom 3:0.

U polufinalu se susreo sa Gazimogamedom Jalidov Gafurovaom koji nastupa za Španiju. Sudije su presudile jednoglasno u sve tri runde u korist Vladimira Mirončikova i zakazano je finale sa domaćim takmičarem. Nakon polufinalnog meča, naš borac je najavio da će se boriti svim srcem za Srbiju i za osvajanje zlatne medalje.

Kako je najavio, tako je i bilo. Mirončikov je svojim prepoznatljivim stilom otvorio meč protiv alžirskog borca Mohameda Houmrija. Prvu rundu finalnog meča dobio je naš bokser.

U drugoj rundi svo troje sudija glasali su u korist Houmrija, tako da su u treću rundu obojica boksera ušli izjednačeni. Vladimir Mirončikov je u trećoj rundi pokazao svu raskoš svog talenta i pobednički karakter.

Uprkos činjenici da je sala bila prepuna domaćim navijačima koji su stvarali ogromnu buku koja se viđa samo na fudbalskim stadionima, Vladimir Miročnikov nije gubio fokus i poslednju rundu je priveo kraju na najbolji mogući način, pa su svo troje sudija glasale u njegovu korist.

- Meč je bio veoma težak, a atmosfera potpuno uzavrela. Hvala mnogo mojim trenerima i mom timu. Da nije bilo njih, ja večeras ne bih mogao da ostvarim ovu pobedu. Hvala i slava mojoj Srbiji - poručio je Mirončikov.

Video: Bronzani Mirončikov bio na prijemu kod Vučića: Moje srce je ovde i uvek ću se boriti za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA