Bjelica "zgromila" Kanadu, Srbija obezbedila plasman na finalni turnir Lige nacija

Dobar rezultat su postigle reprezentativke naše zemlje

  • 1
Olimpijske igre 2020 Tokio odbojkašice Srbije, Srbija Italija

Foto: Tanjug/AP

Odbojkašice Srbije bile su bolje od rivalki iz Kanade sa 3:1, po setovima 25:20, 25:14, 20:25, 25:22, u pretposlednjem meču grupne faze Lige nacija, te su na taj način uspele da obezbede učešće na finalnom turniru ovog takmičenja.

Naše odbojkašice su počele meč na savršen način i imale su prednost od 2:0 u setovima za samo 46 minuta igre, kada su i manje-više ukazale na to kakav će ishod meča biti. Kanađanke su ipak uspele da se vrate u meč i osvoje treći set, ali to je bio poslednji trzaj ove reprezentacije.

Iako se meč igrao u Kalgariju, Srbija je imala veliku podršku publike, koja ih je i nosila u četvrtom setu do osvajanja istog, kao i pobede u meču. Najefikasnija odbojkašica u našim redovima bila je Ana Bjelica sa 29 poena, dok je Bojana Milenković dodala 15. Kod Kanađanki su najraspoloženije bile Kira Van Rajk (20) i Emili Maljo sa 17.

Srbija je ovom pobedom uspela da obezbedi sedmu poziciju u grupi iz koje osam ekipa ide na završni turnir, dok će Kanada ostati na devetom mestu. Poslednji meč naša reprezentacija igra protiv Japana u noći između subote i nedelje, ali taj meč nema rezultatski značaj.

Video: Italijan koji je nasledio Terzića: Novi selektor odbojkašica o očekivanjima u budućnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA