≫ 

Srpski vaterpolisti peti na svetu, Ameri ponovo potopljeni u meču za prestiž

Ostaje žal zbog poraza od Hrvata

  • 4
Vaterpolo Srbija - Kazahstan Foto: VSS Slobodan Sandić

Srpska vaterpolo reprezentacija zauzela je peto mesto na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj pobedom nad Amerikancima 13:10 (3:3, 5:3, 3:1, 1:3).

Ekipa Dejana Savića je opravdala ulogu favorita u meču za prestiž i drugi put savladala istog rivala na ovom turniru, koji je i počela pobedom nad SAD u grupi. Posle toga usledile su pobede nad Australijom i Kazahstanom, prva pozicija u grupi, ali onda i poraz u najvažnijoj utakmici prvenstva, u 1/4 finalu od Hrvatske.

Ispostavilo se da je to bio i jedini neuspeh "Delfina" koji su u borbi za bolji plasman savladali potom Crnu Goru i danas Amerikance na čijoj klupi sedi nekadašnji trofejni selektor našeg vaterpolo tima Dejan Udovičić.

Najbolji strelac Srbije danas bio je Strahinja Rašović sa 4 gola, iza njega Dušan Mandić sa 3.

Srbija je osim prve deonice (3:3) u nastavku uspostavila svoj ritam u oba pravca i u naredne dve četvrtine obezbedila nedostižnu prednost. Sjajna odbrana u trećoj deonici donela je našem timu sigurnost i priliku da u napadu dovrši posao već u tom periodu meča - što "Delfini" nisu propustili da urade.

U poslednjoj čettvrtini srpski vaterpolisti su sebi mogli da prišušte i malo opuštanje, ali nijednog momenta nije bilo razlog za brigu, Amerikanci su uspeli samo da ublaže poraz i tako stave tačku na prvenstvo.

U borbi za treće mesto Grčka je savladala Hratsku, koja je tako ostala bez medalje, dok će se za zlato od 20 sati boriti Italija i Španija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan...Rs

    3. jul 2022 | 18:13

    Bravo!Sasvim dobar rezultat za ovako mladu ekipu 💪.

  • Zipex

    3. jul 2022 | 18:33

    Moraju i ti mladi momci malo da poguraju nemogu Mandić i Rašović sve sami.

  • Marko

    3. jul 2022 | 20:12

    Pa gde su sad ti igraci iz vaterpolo skola N.Beograd i zvezda ? Dok su za reprezentaciju igrali igraci ponikli u najtrofejnijem klubu Evrope tad smo igrali finale. Cisto da se zna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA