Vučić uručio orden Terziću: "Vaše viteške pobede zauvek će biti zabeležene u sportskim analima"

Legendarni selektor ženske odbojkaške reprezentacije dobio je Sretenjski orden drugog stepena

  • 4
Aleksandar Vučić Vidovdan odlikovanja svečani prijem Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je danas Sretenjski orden drugog stepena trofejnom treneru Zoranu Terziću za zasluge u sportskoj delatnosti i postignute rezultate ženske odbojkaške reprezentacije.

Terzić je sa najboljim odbojkašicama Srbije za 20 godina osvojio 20 medalja na velilim takmičenjima: srebro i bronzu na Olimpijskim igrama, zlato i bronzu na Svetskim prvenstvima, tri evropska zlata, dva srebra i bronzu, tri zlata i jednu bronzu u Evropskoj ligi, bronzu na Evropskim igrama, kao i srebro na Svetskom kupu, bronzu na Univerzijadi i tri bronze na Gran priju.

Dva puta proglašen za najboljeg trenera Evrope u izboru Evropske odbojkaške konfederacije - 2018. i 2021. godine.

Aktuelni je trener turskog Fenerbahčea, a odnedavno i selektor Rusije.

Uručenju Ordena u zgradi Predsedništva Srbije, prisustvuje i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

- Iskreno govoreći malo sam zatečen celim ovim događajem, jer pretpostavka je bila da uručenje ovakvog ordena prati i ovakva situacija sa novinarima, nisam očekivao da će biti ovako. Kao što je gospodin predsednik rekao, bila je to duga plovidba za ovih 20 godina, uglavnom je bila prelepa, ali ponekad sam se osećao i kapetan Ahab koji bezuspešno juri Mobi Dika, nekada je bilo i sumnji, ali plovidba je bila predivna kada se sada pogleda. Zahvalnost svima koji su pomogli da dođemo dao tih rezultata, a i meni da ovaj orden kao svetionik dođe u ruke. Hvala igračicama, državi koja je omogućila da imamo sve što je potrebno, da budemo na nivou svih vrhunskih svetskih reprezentacija što se tiče uslova za rad. Nadam se da ovaj orden nije poslednji, nadam se da će biti samo prvi - rekao je Terzić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA