≫ 

Veljko Ćuk osvojio zlatnu medalju: Ukupno 13. zlatno odličje za srpsku reprezentaciju na Mediteranskim igrama

Bravo, majstore!

  • 1
Veljko Ćuk Foto: OKS

Dan za istoriju Tima Srbije. Pretposlednjeg takmičarskog dana na XIX Mediteranskim igrama u Oranu, mačevalac Veljko Ćuk osvojio je novu zlatnu medalju i time je doneo Srbiji 13. najsjajnije odličje. Na taj način, naši sportisti osvojili su jednu zlatnu medalju više nego u Mersinu 2013. i Taragoni 2018. godine. Ukupno su naši sportisti do sada na ovim Mediteranskim igrama osvojili 29 medalja, od čega je 13 zlatnih, 7 srebrnih i 9 bronzanih.

Danas su nastupali samo dvojica sportista Srbije. Veljko Ćuk u mačevanju u disciplini floret i Đurđe Matić u plivanju u disciplini 100m delfin.

Veljko Ćuk ostvario je jedan od najvećih uspeha našeg mačevanja u poslednjih 20 godina. On je u brilijantnom nastupu od početka do kraja turnira iza sebe ostavio veliki broj favorita koji u svom posedu imaju medalje sa najvećih međunarodnih takmičenja. Na svom putu do zlatne medalje, Ćuk je dva puta pobedio olimpijskog vicešampiona iz Londona 2012, Egipćanina Alaeldina Aboelkasema. U grupnom delu takmičenja ostvario je pet pobeda iz pet mečeva, a onda je u osmini finala potpuno deklasirao protivnika iz Portugala.

U polufinalu je pobedio Italijana Filipija, osvajača bronzane medalje sa prošlogodišnjeg Svetskog kupa u Kairu, a u velikom finalu je pobedio i nosioca bronzane medalje sa Svetskog prvenstva 2018. godine – Španca Karlosa Ljavadora.

Veljko Ćuk Foto: OKS

Naš drugi predstavnik danas na Mediteranskim igrama, plivač Đurđe Matić takođe je imao zapažen nastup. On je nastupao u trci na 100m delfin stilom. U kvalifikacijama, Đurđe je nastupio u trećoj grupi. Trku je isplivao u vremenu 53.27 sekundi što je bilo dovoljno za drugo mesto u njegovoj kvalifikacionoj grupi i direktan plasman u finale ove discipline.

Finale je održano u popodnevnom programu, a Đurđe je nastupio u stazi broj 8. Naš plivač je u finale ušao sa najsporijim rezultatom, ali je u ovoj trci pokazao da on ima još mnogo prostora za napredak. Finalnu trku isplivao je sa mnogo bržim vremenom. Rezultat 52.82 sekundi je bio dovoljan za 5. mesto u konačnom plasmanu.

Sutra, poslednjeg takmičarskog dana, rukometašice i rukometaši zatvaraju nastup naših sportista na ovim Mediteranskim igrama. Prve će na teren izaći devojke koje će se odmeriti sa ekipom Portugala u meču za treće mesto od 10.00 časova. Odmah nakon njih, svoju bronzanu medalju potrudiće se da osvoje rukometaši protiv ekipe Severne Makedonije. Ovaj meč počinje u 12.30 časova.

Bez obzira na sutrašnji bilans i eventualno osvojene medalje, naši sportisti neće uspeti da prevaziđu broj osvojenih medalja u Mersinu 2013 i Taragoni 2018. Međutim, već sada naši sportisti uspeli su da prevaziđu rezultat kada je u pitanju broj osvojenih zlatnih medalja, što predstavlja zaista ogroman uspeh.

Video: Najvrelija odbojkašica sveta: Od prodaje golišavih fotki zaradi 50 puta više nego od sporta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA