≫ 

Sve je po starom: Vukovi ponovo uzeli šampionsku titulu u prvenstvu Srbije u američkom fudbalu

U borbi za XVII Serbian Bowl savladali su Kragujevac Wild Boarse

  • 1
FINALE SPORTKLUB SUPERLIGE SRBIJE,  SBB Vukovi Beograd - Kragujevac Wild Boars Foto: Marko Todorović

Šampionska titula ostaje na istom mestu. Ekipa SBB Vukovi iz Beograda odbranila je naslov Sport Klub Prve lige Srbije u američkom fudbalu, pošto je u borbi za Serbian Bowl XVII savladala ekipu Kragujevac Wild Boars rezultatom - 24:17.

U prvoj četvrtini viđen je po jedan uspešan fild-gol pokušaj na obe strane, pa je rezultat nakon tog perioda iznosio 3:3.

Do end zone rivala prvi je dospeo Aleksandar Mlađen probijanjem početkom druge deonice i, uz precizan PAT Željka Stegnjaje, doneo Vukovima prednost od 10:3.

Defanzivci Vukova su odigrali sjajno prvo poluvreme i odbili još jedan nalet Veprova, a na drugoj strani terena je to tačdaunom nagradio tandem Rajan Barabi – Tihomir Todorov za 17:3.

Kako su završili prvo, tako su Barabi i Todorov započeli drugo poluvreme. Sjajan pas američkog kvoterbeka je u end zoni gostiju uhvatio prošlogodišnji MVP domaćeg prvenstva i tako poslao SBB Vukove na maksimalnih +21.

Ipak, večiti derbi ni ovoga puta nije mogao da prođe bez neizvesnosti. Pad koncentracije momaka iz Beograda u poslednjoj deonici Wild Boarsi su znali da iskoriste i tačdaunima Petra Gojića i Ajzeje Grina su prišli na posed zaostatka (24:17).

Da do produžetka ne dođe postarao se najkorisniji igrač finala Andrija Drča koji je poslednji napad Veprova okončao intersepšnom i tako u vitrine SBB Vukova dodao još jedan pehar namenjen prvaku države.

- Utakmicu smo otvorili onako kako smo želeli, odlično odigrano prvo poluvreme, ali potom ista situacija kao i u Kragujevcu kada smo posustali i umalo prokockali prednost. Sve u svemu, na kraju dana je najbitnije da smo sačuvali prednost zahvaljujući sjajnom pleju Andrije Drče i da su SBB Vukovi ponovo šampioni Srbije - izjavio je kapiten odbrane Andreja Stevanović.

Ovo je druga vezana titula za Vukove, a ukupno deveta u istoriji.

Video: Videli ste jaku i ponosnu Zvezdu, imamo moćan tim: Stanković zadovoljan uprkos porazu

(Telegraf.rs / Vukovi, L. Đurić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA