Danac pobedio na Tur de Fransu ispred Slovenca: Osvojio je i ček na 500.000 evra

Jonas Vingegrad prvi put u karijeri trijumfovao je na čuvenoj trci

  • 2
Tur de Frans

Foto: Tan

Danski biciklista, Jonas Vingegard prvi put u karijeri stao je na vrh pobedničkog postolja na kraju Tur de Fransa danas u Parizu, čime je postao prvi takmičar iz ove zemlje još od Bjarnea Risa 1996. godine koji je bio "u žutom" posle poslednje etape.

Danac je trku dugu 21 etapu završio u vremenu 79 sati, 33 minuta i 20 sekundi, što je za dva minuta i 43 sekunde brže od dvostrukog uzastopnog osvajača trke, Tadeja Pogačara iz Slovenije.

Treći i poslednji na pobedničkom postolju bio je Gerejnt Tomas iz Velike Britanije sa zaostatkom od sedam minuta i 22 sekunde za pobednikom iz Danske.

U poslednjoj etapi, voženoj danas oko čuvenih Jelisejskih polja u Parizu, trijumfovao je Belgijanac, Jasper Filipsen. Ona nije imala značaj, pošto se tokom nje tradicionalno ne napada vlasnik žute majice.

Belu majicu za najboljeg mladog takmičara dobio je Tadej Pogačar, dok je tačkastu za najboljeg "penjača" dobio pobednik trke Vingegard. Zelenu, za takmičara sa najviše poena u sprintu, kao i nagradu za najborbenijeg igrača, osvojio je Vaut van Art iz Belgije, dok je najbolji tim bio Ineos Grenadirs.

Pobedniku trke pripala je nagrada od 500.000 evra.

Video: Od starih bicikala pravi fenomenalna prevozna sredstva, neka čak nemaju volan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    25. jul 2022 | 06:01

    Cudi me da nije ukrajinac

  • Sasa

    28. jul 2022 | 17:09

    Jonas Vinegord je ove godine pored pobede u Generalnom plasmanu i svih ostalih majci koje je osvojio je objasnio svim Sportistima sta je FER PLEJ ONDA KADA JE NA SPUSTU PAO POGACAR I KADA JE JONAS VINEGORD POSLE 200-300 METARA STAO DA SACEKA DIREKTNOG KONKURENTA ZA POBEDU NA CELOM TURU.COVEK JE STAO I REKAO SACEKAO SAM TE PA NEKA BOLJI POBEDI,RETKO KOJI BICIKLISTA BI TO URADIO.Ja da sam Trener bilo kog Sporta bilo da je to Individualni Sport,Grupni,Kolektivni Sport uveo bi obavezno pre svakog treninga pre svakog Meca,Trke bi uveo Minut vremena kako bi pustio taj Snimak kada Vinegord ceka Pogacara i kaze mu ajmo da nastavimo sa trkom neka bolji pobedi.SVAKA MU CAST,OBJASNIO JE SVIM ONIM SPORTISTIMA KOJI NAMERNO ZELE DA POVREDE PROTIVNIKA.KAPA DOLE. JONAS JE PONOS DANSKE KAO STO MI U SRBIJI IMAMO NOVAKA DJOKOVICA KOJI VEC 15 GODINA POSTAVLJA NOVE GRANICE NA TERENU A POSEBNO VAN TERENA SVOJIM HUMANITARNIM RADOM,POMAGANJEM SVIM KOJIMA JE POTREBNA POMOĆ BILO DA JE TO NEKI POJEDINAC,PORODICA PA CAK I DRZAVA. ZNAMO KOLKO JE POMAGAO DRZAVAMA KADA SU TE DRZAVE BILE U TRENUTNIM PROBLEMIMA,SETIMO SE U ZADNJE DVE GODINE PANDEMIJE KOLKO JE RESPIRATORA LICNO ON KUPIO UZ POMOC SVOJIH KONTAKATA KADA NIJE BILO RESPIRATORA U SLOBODNOJ PRODAJI,KOLIKO JE VAKCINA OBEZBEDIO SIROMASNIM DRZAVAMA. SETIMO SE AUSTRALIJE KOLKO JE POMOGAO KADA SU SE BORILI SA OGROMNIM POZARIMA,I OVO SAD KADA SE DOBAR DEO EVROPE BORI SA SUMSKIM POZARIMA KOLIKO NOVAK POMAZE KALKO GOD MOZE.NOVAK DJOKOVIC JE PONOS SRBIJE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA