Trka "Tri strane Kopaonika" održana po 9. put, uz rekordan broj učesnika

Domaći takmičari Jana Jolović i Srećko Đolić trijumfovali na biciklističkom maratonu

  • 0
Biciklistički maraton Tri strane Kopaonika Foto: Live Production

Najmasovniji biciklistički maraton “Tri strane Kopaonika” održan je u nedelju, po deveti put, sa rekordnim brojem učesnika. U velikoj međunarodnoj konkurenciji, startovalo je preko 400 biciklista, a pobedu na najdužoj stazi “Pančić” odneli su domaći takmičari Jana Jolović i Srećko Đolić.

Biciklističkim maratonom ujedno je završen najposećeniji vikend letnje sezone na Kopaoniku, koji na obe manifestacije “Trail race Kopaonik” i “Tri strane Kopaonika” broji preko 1000 učesnika iz zemlje i inostranstva.

Na stazi “Beli meda” dužine 20 km, u kategoriji žena trijumfovala je Neda Nedeljković sa vremenom jedan sat i 55 minuta. Kod muškaraca najbržio je bio takmičar iz Crne Gore, Demir Mulić koji je trku završio sa jedan sat i tri minuta.

Na stazi “Jela” u dužini od 33,5 km, prvo mesto u kategoriji žena pripalo je tačmičarki iz Makedonije Aniti Velickovskoj sa vremenom dva sata 11 minuta. U muškoj kategoriji najbrži je bio Alek Bonev iz Bugarske, a on je trku završio za jedan sat i 42 minuta.

Na najdužoj i ujedno najzahtevnijoj stazi “Pančić” koja obilazi sve tri strane Kopaonika u dužini od 50 km, trijumfovali su domaći takmičari. Najbrža učesnica bila je Jana Jolović sa vremenom tri sata, dok je kod muškaraca u izuzetno napetoj završnici pobedio Srećko Đolić sa vremenom dva sata i 15 minuta.

Učesnici su ove godine imali priliku da se nadmeću i u posebnoj kategoriji električnih bicikala. Na stazi Beli meda pobedu je odnela Milica Bajković sa vremenom 50 minuta, dok je na stazi Jela trijumfovao takmičar iz Makedonije Toshe Gjorgjievski, sa vremenom jedan sat i 24 minuta.

“Tri strane Kopaonika” i “Trail race Kopaonik” organizuje sportsko udruženje “Na sve strane” iz Beograda u saradnji sa TO Opštine Raška, JP Skijališta Srbije i Nacionalnim parkom Kopaonik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA