≫ 

Otac i majka Italijani, ona Italijanka i neviđen biser, ali je odlučila da se takmiči za Albaniju

Bura u Skijaškom savezu Italije zbog tinejdžerke koja ih je "izvozala"

  • 0
Lara Colturi Foto: Instagram/laracolturiofficial

Supertalentovana skijašica Lara Kolturi (15) izazvala je priličnu buru u Italiji sredinom maja zbog toga što je odbila da skija za državu odakle su joj i otac i majka, inače bivša olimpijska šampionka Daniela Ćićareli, već je izabrala da se takmiči pod zastavom - Albanije.

I tada je mnogim upućenima u ski sportove na "Čizmi" bilo jasno da je Italija izgubila pravi skijaški "biser", a to je tek postalo jasno nedavno pošto je Lara pobedila u niz trka u juniorskoj konkurenciji. Iako pobede u tom uzrastu nisu garant uspeha i u seniorskoj karijeri, stručnjaci ovoj tinejdžerki predviđaju blistavu budućnost.

Lara je odlukom da umesto Italije izabere Albaniju pod čijom će se zastavom takmičiti, iznenadila i njenu majku Danielu koja je u izjavi za italijanske medije rekla da ne razume odluku svoje naslednice s obzirom na to da je ova odrasla, školovala se i trenirala u Italiji, međutim od roditelja će i dalje imati najveću moguću podršku, pišu strani mediji.

Kao glavni razlog prelaska na "albanske skije" Lara je navela "veću mogućnost izbora načina treninga i trka u kojima će učestvovati" što ne bi mogla da je pod kapom Skijaškog saveza Italije. Ona čak ne bi - i to navodi kao razlog promene sportskog državljanstva - mogla da nastavi sa treninzima u skijaškoj akademiji njenog oca, takođe bivšeg skijaša Alesandra Kolturija, i njene majke, jer joj to ne bi dozvolio Skijaški savez, a samim tim ne bi ni mogla da predstavlja Italiju. Otud i odluka da pređe u Albaniju.

Lara se trenutno nalazi u Čileu gde se priprema za narednu sezonu, i gde beleži impresivne rezultate. Ona je u četiri trke koje je vozila, dva slaloma i dva super džija, bila ubedljivo prva u sve četiri trke uz prosečnu prednost naspram rivalki od čak šest sekundi.

Imajući sve ovo u vidu, albansko skijanje ne mora da brine za budućnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA