NIS i ove godine uz dečiji kamp "Srbija te zove": Sport okupio decu sa Kosova i Metohije, regiona i dijaspore

Dečiji kamp "Srbija te zove" treću godinu zaredom okupio je decu koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, regionu i dijaspori koja, pored svakodnevnih sportskih aktivnosti, imaju priliku da uče i o istoriji Srbije, njenoj tradiciji i međusobnoj povezanosti

  • 0
NIS Foto: NIS

Kompanija NIS je i ove godine podržala realizaciju ovog kampa, koji se održava od 1. do 11. avgusta u Domu učenika srednjih škola "Patrijarh Pavle" u Beogradu, u organizaciji Udruženja "Sportstars".

Polaznike su u kampu posetili Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Miloš Grbić, zamenik generalnog direktora NIS-a.

Ministar Ružić je tokom posete izjavio da je Ministarstvo sa velikim zadovoljstvom podržalo ovu aktivnost s obzirom na veliki značaj koji sport ima u životu dece i omladine.

-Drago mi je što je Udruženje "Sportstars" pre tri godine pokrenulo ovu akciju kako bi doprinelo unapređenju sporta i saradnje među mladima - rekao je ministar i ocenio da je ovo dobra prilika da učenici uživaju u sportskim aktivnostima, druženju i učenju.

Miloš Grbić, zamenik generalnog direktora NIS-a, naveo je da broj ovogodišnjih polaznika govori o tome koliko je kamp značajan deci, ali da je on i najbolji pokazatelj svima koji podržavaju ovakve manifestacije da je ulaganje u mlade građenje naše budućnosti.

-Ovo je mesto na kome se neguju prave vrednosti i stvaraju budući šampioni i ponosni smo što smo deo ovakvog projekta. Godinama unazad, kroz različite društveno odgovorne programe, NIS ulaže u zajednicu, a fokus našeg društveno odgovornog poslovanja je upravo podrška mladima i projektima koji doprinose njihovom razvoju - izjavio je Grbić.

Željko Tanasković, stručni koordinator odbojkaškog kampa, rekao je da cilj kampa nije samo vrhunski sport, već i da se deca bave nekim vidom fizičke aktivnosti.

-Mi ćemo učiniti sve da okupimo što više dece i pružiti im šansu, da pored trenažnog procesa, upoznaju lepote Beograda i cele naše zemlje - dodao je Tanasković.

U kampu "Srbija te zove" ove godine učestvuje 200 polaznika uzrasta od 12-15 godina iz srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske, Severne Makedonije, Italije, Francuske, Nemačke, Austrije, Kanade i Kipra.

Za decu su organizovani treninzi košarke, rukometa, fudbala, odbojke i tenisa, a treniraju ih vrhunski stručnjaci uz nadzor koordinatora, sportskih legendi: Željka Tanaskovića, Nenada Peruničića, Milana Gurovića, Bogdana Obradovića i Milorada Kosanovića.

Pored dva treninga dnevno, deca imaju i časove srpskog jezika i istorije, kako bi se što bolje upoznala sa našom kulturom, kao i organizovane posete različitim institucijama i glavnim turističkim atrakcijama Beograda.

Pored kompanije NIS i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, kamp su podržali i Vlada Republike Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA