≫ 

Filipović: "Bolji oproštaj nisam mogao da zamislim"

Sve spremno za spektakl na Dorćolu

  • 5
Vaterpolo reprezentacija Srbije, Olimpijske igre Tokio 2020

Foto: Tanjug/AP

Filip Filipović pričao je o spektaklu na Dorćolu predstojećeg vikenda u kojem će se od reprezentacije oprostiti legandarnih šest vaterpolista.

Osim Filipovića oprostiće se Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović.

- Bolji oproštaj nisam mogao ni da zamislim, od debija u Kranju 2003. do Olimpijskih igara u Tokiju prošlo je 18 godina, doživeo sam punoletstvo u reprezentaciji i na najlepši mogući način diplomirao - izjavio je najbolji vaterpolista sveta Filip Filipović i dodao:

- Biće tu i Bane Mitrović, još nismo uspeli da ga ubedimo da se i on oprosti. Protivnik u ovom trenutku neće biti u prvom planu koliko zaista naš oproštaj, odnosno četvrta četvrtina koja je planirana za nas. Do tada ćemo imati priliku da uživamo u utakmici A reprezentacije Srbije, a onda dolaze ovi "matorci", još osam minuta ćemo "dosadjivati", a onda ćemo pozdraviti sve ljude koji će doći, naravno i one kraj malih ekrana.

- Žao mi je što organizatori, uz sve napore, nisu uspeli da povećaju kapacitet tribina na bazenu "Milan Gale Muškatirović" jer je potražnja za kartama takva da mislim da nam u ovom trenutku ni Arena ne bi bila dovoljna, dodao je dugogodišnji as Partizana i ProRreka, Radničkog iz Kragujevca i Solnoka, a već drugu sezonu član grčkog Olimpijakosa.

- Spektakl je zagarantovan, šta će da se desi ne mogu ni ja da pričam jer sama reč oproštaj i meni i momcima budi emocije. Ovo je zaista kraj, želimo da taj trenutak podelimo sa najužim krugom prijateljima, familijima, emocija će se sigurno osetiti i unapred ću da se se izvinim za sve što će se desiti. To je ipak nešto što je ne samo obeležilo naše karijere, nego i ceo naš život - emotivno ističe Filipović.

On nije hteo da izdvaja neke pobede ili poraze, jer su oni, kako je naveo, sastavni deo igre.

- Iz mog ugla celu reprezentativnu karijeru obeležio je taj put koji smo imali kao generacija i ja kao pojedinac. Način na koji sam prolazio odredjene faze ću pamtiti ceo život".

Kada je u pitanju sada već istorijski pogodak za pobedu protiv Španije u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju, Filipović je rekao da ga je pogledao nekoliko puta u poslednje vreme, ali ne svojom voljom.

- Da, pogledao sam u nekim gostovanjima, intervjuima, ali ne treba izdvajati taj gol od ostalih. Smatram da smo tu utakmicu dobili onog trenutka kada je priznat nepostojeći gol Španaca i kada sam video bes i inat u očima saigrača. Egzekucija je uvek manje bitna, bitno je ono što se desi pre toga, ali naravno to ne može svako da vidi - zaključio je Filipović.

Da podsetimo, kapiten dvostrukih uzastopnih olimpijskih šampiona, čovek koji je sa državnim timom Srbije osvojio rekordnih 35 medalja na velikim takmičenjima, od čega 26 zlatnih, oprostiće se u subotu uveče na meču protiv Italije na spektaklu "Šestorica veličanstvenih".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ddare

    17. avgust 2022 | 07:08

    Uzivajte u penziji momcine,srecno i bericetno neka vam bude

  • Renatita

    17. avgust 2022 | 01:00

    Vazno da Dalila, Ana Korac,Miljana, Soraja,Stanija,Maja, Aleksandra Subotic i ostala gamad imaju 100 komentara a ova vest, nijedan…..

  • nibrS

    17. avgust 2022 | 09:19

    Kakve igračine... Srećno u daljnjem životu i jedno veliko hvala...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA