Filip Filipović: "Uživanje je biti Srbin, čuvamo u srcu prijateljstvo i porodičnu atmosferu"

Emotivan oproštaj za kapitena i petoricu saigrača s kojim je napravio mnogobrojne uspehe

  • 4

Šestorica vaterpolista koji su uspesima i medaljama za državni tim radovali čitavu zemlju deceniju unazad, oprostili su se pred domaćom publikom na bazenu "Milan Gale Muškatirović".

Filip Filipović, kao kapiten reprezentacije, istakao je nakon upriličenog oproštaja da će momente iz subotnje večeri pamtiti do kraja života i da je bilo uživanje završiti karijeru na baš takav način.

- Ovo je jedna od retkih utakmica kada smo više gledali ka tribinama u naše najmilije. Hvala im mnogo na ovoj večeri. Pamtićemo ovo celog života. Ovi momici su obeležili više od decenije svetskog vaterpola. Hvala Vaterpolo savezu Srbije što je organizovao ovaj oproštaj za nas. Bilo je emotivno, mislli smo da će biti i gore, ali smo imali dobru pripremu. Uživanje je večeras bti Srbin i oprostiti se na ovakav način - rekao je Filipović nakon meča.

Dobio je pitanje "levoruki bombarder" o najdražoj medalji, a on je dao odgovor koji mnogo toga govori o zajedništvu u vaterpolo reprezentaciji Srbije, verovatno i glavnom razlogu zbog kog su svih prethodnih godina bili najbolji u Evropi i svetu.

- To je najveća i najlepša životna medalja koju sam osvojio sa ovim momcima, koja nema svoj sjaj, ali je čuvamo u svom srcu - to je put koji smo prošli svih ovih godina. Dvanaest godina jednog divnog prijateljstva i porodične atmosfere. To su stvari koje ostaju za ceo život. Sve ovo ostalo se zaboravlja - istakao je najbolji vaterpolista sveta.

Video: Poslednji ples zlatnih vaterpolista, i Nole im se poklonio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ortodox RS

    21. avgust 2022 | 09:46

    Veliki Srbine hvala ti na svim suzama radosnicama.Neka te prati zdravlje i sreca tebe i toju porodice!Verovatno ce se tvoje reci iskoristiti kao napad na izopacenu masu koja je srecom malobrojna.Svi trebaju promovisati porodicu kao stub svakog zdravog drustva.

  • Сл.Ђ.Бијелић

    21. avgust 2022 | 10:23

    Hvala velikom sportisti i njegovim odlazećim saigračima na svim onim nezaboravnim časovima radosti koje su nam priušćavali proteklu deceniju i više i istovremeno pokazivali mladim naraštajima kako se brane nacionalne boje, kako se biva veliki, a istovremeno i “normalan”, te šta su prave, istinske životne vrednosti... Hvala za svu sreću koju su naš Fića, Andrija, Gojko, Duško, Stefan i Milan pružili i narodu u Srpskoj!

  • nibrS

    21. avgust 2022 | 10:20

    Zbog takvih kao ti, ponos je Srbin biti... Hvala ti na svim lijepim momentima... Živ i zdrav bio...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA