≫ 

Kolaković pred početak SP: "Zadovoljava me zlato, pomrsićemo prognoze"

Selekor je uveren u dobru igru Orlova

  • 0
Igor Kolaković Foto: MN PRess

Svetsko prvenstvo u odbojci u muškoj konkurenciji, koje se održava u Poljskoj i Sloveniji, otvoreno je danas u Ljubljani utakmicom između Brazila i Kube, a selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković poručio je da bi bio zadovoljan osvajanjem zlatne medalje.

Kolaković je konstatovao da mnogi ne ubrajaju Srbiju ni u širi krug favorita za medalju i da će zbog toga za ekipu biti veliki motiv da rivalima pomrsi račune.

- Nismo favoriti, možda je to činjenica, ali i svakako motiv za sve nas. Čime bih ja bio zadovoljan? Svakako zlatnom medaljom, ali mi imamo puno faktora i prepreka koje moramo da prevaziđemo da bismo došli do osmine finala, četvrtfinala, polufinala i onda borba za medalju. Idemo utakmicu po utakmicu i videćemo dokle ćemo stići, ali naša su očekivanja najveća moguća - izjavio je Kolaković.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije istakao je da mu je svejedno ko će biti potencijalni rival u nokaut fazi.

- Svejedno nam je s kim ćemo igrati u nokaut fazi. Spremni smo da igramo protiv bilo koga, ne kažem da ćemo ih pobediti, ali protiv bilo koga. Favoriti su svakako Poljska, Amerika, Italija, Brazil, Francuska. Oni svakako ubrajaju i Sloveniju, Iran, Japan, ali hoćemo da se umuvamo u njih i da im pomrsimo račune i njihove prognoze - izjavio je Kolaković.

Srbija je favorit A grupe koja se igra u Katovicama, a prvi meč na turniru odigraće sutra (20.30) protiv Ukrajine, koja je i najozbiljniji protivnik u grupnoj fazi.

Zatim slede dueli protiv Portorika (29. avgusta u 17.30) i Tunisa (31. avgusta u 17.30).

- Spremali smo se za Svetsko prvenstvo dugo i naporno i svakako da su naša očekivanja velika. Kad govorimo o toj grupi, već na startu imamo Ukrajinu koja je već u pripremnom periodu pokazala visok kvalitet. Imaju veliku ambiciju, s obzirom da su došli umesto Rusije na ovo Svetsko prvenstvo. Ta prva prepreka je svakako najteža, ali ništa manje teške su i Tunis kao prvak Afrike i Portoriko kao jedna reprezentacija koja uvek igra na visokom nivou - analizirao je rivale selektor Srbije.

Kolaković je grupnu fazu okarakterisao kao najteži deo turnira za Srbiju.

- Našem mentalitetu teške su utakmice kada igramo protiv manje zvučnih imena i to je, mogu reći slobodno, najteži deo našeg Svetskog prvenstva. Znači, ta prva grupa, koliko god da ta imena nisu toliko zvučna, za nas će biti teška i već su upisane pobede i mi moramo to da potvrdimo. A to znamo da uz naš mentalitet najmanje ide - rekao je Kolaković i dodao:

- Već kasnije, pošto ćemo se plasirati, naša nadanja su takva i očekivanja, imamo lakšu fazu. Već imamo eliminacije i tu nemamo nikakvih rezervnih varijanti osim da se uključimo u najveći mogući rat protiv protivnika koji bude u osmini finala.

Selektor odbojkaša poželeo je sreću svim reprezentativnim selekcijama Srbije na predstojećim turnirima.

- Želim im da ostvare svoje snove, mislim da su njihova očekivanja mnogo važnija od mojih - rekao je Kolaković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA