Spektakularni skokovi sa Starog mosta u Neretvu: Rijana se pojavila u Mostaru i odnela treću pobedu!

U Mostaru su održani još jedni tradicionalni skokovi sa Starog Mosta u takmičenju Red Bull Cliff Diving, ovoga puta pod pokroviteljstvom Red Bula

  • 1

Rumunski skakač Konstantin Popovići i Australijanka Rijana Ifland uspeli su da se domognu prvih mesta na tradicionalnim skokovima sa Starog Mosta u Neretvu, koji su održani u sklopi Red Bul Cliff Divinga.

Četiri skoka, dva dana i veoma dobra zabava. Sve je viđeno ovog vikenda u Mostaru, gde je ovaj grad ugostio 'turu' Red Bull Cliff Divinga, koja je svim Mostarcima, ali i turistima pružila popriličan užitak.

U konkurenciji dama, koje su skakale sa visine od 21og metra, najbolja je bila Australijanka Rijana Ifland kojoj je ovo treća pobeda u ovom gradu, a koja je i ubedljivo prva i generalnom plasmanu.

Ona je malo morala i da strepi, pošto je ispred nje, pred njen skok, bila Moli Karlson, no ipak, Rijana je pokazala zašto je legenda ovog sporta i besprekornim skokom se domogla prvog mesta i pobede.

U muškoj konkurenciji je bila vođena mnogo veća bitka, sve do poslednjih serija su se za epitet najboljeg boril, a dva Rumuna i živa legenda Cliff Divinga, Francuz Geri Hant.

Francuz je čak dva tri puta uspevao i da osvoji podijum u Mostaru, no sada je podbacio u finalnoj seriji,čime ga je i Katalin Preda iz Rumunije obišao u generalnom plasmanu.

Katalin je završio na drugom mestu, odmah iza svog sunarodnika i najboljeg skakača, Konstantina Popovićija, koji je u finalnoj seriji imao skok od tri desetke, iliti, savršen skok.

Čak i pored najboljih, svaki od 24 takmičara je svojim skokom kupio publiku na kraju, jer povrh svega, nije mala stvar skakati sa 21 metra (žene) ili 27 poput muškaraca.

Publika je uživala, a to ze videlo i u ogromnoj podršci koju je dobio svaki takmičar, čime je ova manifestacija dodatno uveličana.

Video: Samo najhrabriji smeju ovo: 30. jubilarni skokovi sa Starog železničkog mosta u Užicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA