Odbojkaši Srbije bez izgubljenog seta otišli u osminu finala SP

Posle Ukrajine i Portorika, pao je i Tunis

  • 0

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva koje se održava u Poljskoj i Sloveniji, pošto je u 3. kolu pobedila Tunis sa 3:0, po setovima 29:27, 25:15 i 25:17.

Kao što je to bio slučaj u prethodne dve utakmice, Srbiji je trebalo malo vremena na početku uvodnog seta kako bi se adaptirala na igru protivnika, što je Tunis znao da iskoristi i povede sa 17:11. Međutim, izabranici Igora Kolakovića su vrlo brzo uhvatili priključak i odvedu set u zanimljivu završnicu. Kada je bilo najpotrebnije, zablistao je Uroš Kovačević, koji je uz pomoć svojih saigrača, sjajnim napadima i servisima doneo Srbiji vođstvo u ovom meču.

Na početku drugog seta ponovo je Tunis zapretio i poveo je sa 10:6. To je dalo dodatni motiv seniorima Srbije, koji su u nastavku seta preuzeli inicijativu i sjajnom igrom u napadu, a pogotovo u odbrani, uz odličan prijem, dozvolili protivniku da osvoji svega pet poena.

Iznenađenja nije bilo ni u trećem setu, u kojem su seniori Srbije od početka nametnuli svoj ritam i veoma lako i zasluženo su ostvarili novu, treću maksimalnu pobedu i plasirali se u osminu finala sa prve pozicije u grupi. Doduše, tek čekaju narednog rivala.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Uroš Kovačević sa 15 poena. Marko Podraščanin i Dušan Petković su dodali po 11, dok je Srećko Lisinac imao osam. U taboru Tunisa najbolji je bio Hamza Naga sa 12.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA