Hrvati slave uspeh hokejaša: "Dečki kojima su Srbi izviždali himnu postali svetski prvaci!"

Uspeh selekcije do 20 godina nosi posebnu težinu jer je ostvaren uprkos pritisku sa tribina

  • 10
mladi hokejaši hrvatske Foto: facebook/HrvatskiHokejaskiPortal

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu, uzrast do 20 godina, slavila je protiv Belgije 4:2 u poslednjem dvoboju Svetskog prvenstva divizije II B u Beogradu i tako izborila promociju u viši rang.

Hrvatski mediji su sa posebnom pažnjom opisali uspeh mladih hokejaša u Beogradu apostrofirajući činjenicu da je uspeh stigao uprkos pritisku sa tribina, negostoljubivom ambijentu čiji je vrhunac bio zviždanje himne pre meča sa Srbijom.

OVDE možete pogledati kako je hrvatska himna izviždana u Beogradu.

Ovako su o tom događaju od pre nekoliko dana pisali mediji u komšiluku.

- Naime, uoči susreta publika je dobrano izviždala "Lijepu našu", a sve su to podnosili još uvek dečaci rođeni 2002. godine i kasnije. To nije obeshrabrilo Hrvatsku pa su otpevali himnu iz sveg glasa, a kasnije i uzeli pobedu na uvek nezgodnom terenu - pisao je Večernji list o tom događaju.

Hrvatski mediji nakon trijumfa donose veliki naslov "Dečki kojima su Srbi izviždali himnu postali svjetski prvaci!", čime je naglašen uspeh ekipe koja je do pehara i promocije u viši razred stigla posle pobeda nad Srbijom, Belgijom, Holandijom i Islandom.

Inače, sistem takmičenja je bio takav da svako igra sa svakim, a mladi hokejaši su zlato osigurali već ranijom pobedom protiv Islanda 7:2 te su protiv Belgije samo potvrdili plasman u diviziju II A. Ranije su pobedili Holandiju (4:2) i Srbiju (3:1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxx

    18. septembar 2022 | 09:23

    Bravo momci! Srbi izbacite mrznju iz sebe. Manite se politike, ovo je sport.

  • Berane

    18. septembar 2022 | 09:51

    Hokej u neverovatnoj exspanziji kad Rvati i Brisel igraju finale 😂

  • Miki Rubiroza

    18. septembar 2022 | 11:55

    Predpostavljam da je igrano u Zagrebu da bi hrvati mirno stajali i slusali Boze pravde bez zvizduka uz tapsanje i bacanje cveca na led uz veliko odusevljenje....poznati su po kulturi i ljubavi prema srbima i svemu sto je srpsko....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA