≫ 

Mladi Delfini u polufinalu Evropskog prvenstva: Vaterpolisti potopili Italiju posle drame i peteraca!

Boljim izvođenjem peteraca, Srbija je savladala Italijane

  • 0
Vaterpolo, Milan Gale Muskatirovic Foto: Nikola Anđić

Nismo se radovali vaterpolo uspesima na minulom Evropskom prvenstvu gde smo eliminisani u osmini finala, ali mlade nade pokušavaju da nam ponovo vrate osmeh na lice. Naša selekcija starosti do 19 godina se tako plasirala u polufinale savladavši Italiju na šampionatu Starog kontinenta posle boljeg izvođenja peteraca - 12:11.

Na takmičenju koje se održava u Podgorici tokom čitavog toka meča viđena je velika drama. Nijedna selekcija nije uspevala da se odvoji na veću razliku, a Italija je u jednom momentu stigla do 5:3, posle čega je usledila reakcija Srbije.

Dva gola Martinovića i jedan Kojića preokrenuli su rezultat na 6:5 u poslednjoj četvrtini, a u poslednjih 30 sekundi ušlo se u potpunom egalu. Imala je Italija tada i igrača više, ali je Virijević svojom 16. odbranom zaustavio udarac Skola i odveo nas u peterce gde je nastavio da briljira.

U šestoj seriji, Martinović je bio precizan, dok je Pajković odbranio udarac Kondemija. U prvih pet udaraca prethodno nisu bili precizni Dimitrijević i Skolo.

Protivnik naših momaka u borbi za finale biće Mađarska, a susret se igra od 17.30 časova.

Video: Nolemanija na oproštaju vaterpolista, igrači Italije se slikali sa teniskim asom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA