≫ 

Odbojkašice Srbije ponizile Kazahstan na SP

Ubedljiv trijumf pred poslednje kolo u grupi C

  • 0
Danijele Santareli Foto: MN Press

Ženska seniorska rerpezentacija Srbije zabeležila je protiv Kazahstana i četvrtu pobedu na Svetskom prvenstvu - 3:0 (25:13, 25, 17, 25:10)!

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Maja Aleksić sa 13 poena, dok su Mina Popović i Brankica Mihajlović dodale po 12. U reprezentaciji Kazahstana najbolja je bila Tatjana Nikitina sa 13 poena.

Srbija je aktuelni svetski prvak i već je obezbedila plasmana u osminu finala, a poslednji meč u grupi naše odbojkašice igraju protiv SAD u subotu od 19.00 časova.

Pored Srbije, plasman u grupu F koja bi trebalo da se formira traže SAD, Nemačka, Kanada i Bugarska. Iz B grupe u F grupi će igrati Poljska, Tajland, Dominikanska Republika i Turska, a to će ujedno biti rivali Srbije u drugoj fazi SP. Podsetimo, svi rezultati i osvojeni bodovi iz prve faze takmičenja se prenose u drugu fazu.

Duel između Srbije i SAD u subotu biće i derbi prve faze za prvo mesto u grupi, jer će se na megdanu naći svetske protiv olimpijskih šampionki.

Kasnije danas biće odigrana preostala dva meča u Grupi, a sastaće se Bugarska - Kanada i SAD - Nemačka.

Tabela grupe C: Srbija 11, SAD 9, Nemačka 6, Kanada 3, Bugarska 1, Kazahstan 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA