Odbojkašice Zvezde savladale TENT i ušle u finale memorijalnog turnira "Dragan Šakota Šale"

Prva dva seta polufinalnog susreta između Crvene zvezde i mlade ekipe TENT-a, protekla su u apsolutnoj dominaciji šampionki Srbije

  • 0
ŽOK Crvena zvezda

Foto: ŽOK Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde savladale su TENT sa 3:0 i ušle u finale 21. Memorijalnog turnira „Dragan Šakota Šale“, koji se igra u dvorani Sportskog centra „Voždovac“ na Banjici.

Za trijumf na prestižnom turniru, koji se igra u znak sećanja na legendarnog člana crveno-belog kluba, pulenke Ratka Pavličevića igraće u subotu od 19 časova protiv ekipe Uba, koja je u drugom polufinalu u petak veče savladala Jedinstvo iz Stare Pazove, takođe sa 3:0.

Prva dva seta polufinalnog susreta između Crvene zvezde i mlade ekipe TENT-a, protekla su u apsolutnoj dominaciji šampionki Srbije. U prvom periodu bilo je 16:9, ali u završnici i zabrinjavajućih 21:19 (na kraju ipak 25:20), a u drugom posle 16:7, ubedljivih 21:9 i 25:13.

Samo u trećem setu Obrenovčanke su zapretile, povele sa 21:19, ali je Zvezda uspela da preokrene situaciju u svoju korist i poenima Jelene Stojić dođe do maksimalne pobede – 25:23.

U Zvezdi najefikasnija je bila upravo Jelena Stojić sa 13 poena, Adela Helić je dodala 11, a Ana Živojinović devet. U ekipi TENT-a Jovana Cvetković je upisala 13 poena.

U drugom polufinalu Ub je savladao Jedinstvo SP sa 3:0, po setovima 25:23, 25:20, 25:23.

Kubanka Barbara Anet Alfon osvojila je 15 poena, Bojana Čelić 12, a Slađana Erić 11, dok je u ekipi Jedinstva, koja je u trećem setu prokockala prednost od tri poena (21:18), Branka Tica bila najefikasnija sa 12 poena.

Meč za treće mesto TENT – Jedinstvo SP na programu je u subotu od 17 časova, a Crvena zvezda i Ub igraće za memorijalni trofej od 19 časova, uz direktan prenos na You Tube kanalu Zvezda TV.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA