Legendarni NFL trener nosio hrvatsku zastavu na majici tokom meča

I ovo mu nije prvi put...

  • 2
Bil Beličik Printskrin: Twitter

Bil Beličik, jedan od najuspešnijih trenera u istoriji NFL-a, ponovo je istaknuo hrvatska obeležja tokom utakmice svog Nju Ingland Petriotsa koju je vodio!

Beličik je jedan od 200 igrača, trenera i klupskog osoblja koji su učestvovali u akciji da u naredne dve nedleje nose zastave država iz kojih vuku korene.

Beličik, inače, nikada nije krio da su njegovi deda i baba pre 124 godine otišli u Ameriku, kao i da im je poreklo jako bitno.

- U kući moje bake i dede, pa onda i kući mojih roditelja, govorilo se hrvatski. Bili smo u Zagrebu, naravno posetili i Draganić. Zajedno, cela porodica. Da vidimo i osetimo odakle smo, gde su nam koreni. Moj sin Stiven ima hrvatsku tetovažu na ruci, svima nam je to jako bitno - rekao je trener svojevremeno za HRT.

Beličik je, inače trener koji je osvojio čak šest Superboul trofeja, što je rekord NFL, dok je meč protiv Grin Bej Pekersa izgubio rezultatom 27:24.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA