≫ 

Odbojkašice Srbije biju sve redom na Svetskom prvenstvu, stigla i sedma uzastopna pobeda!

U neverovatnom naletu su Santarelijeve izabranice

  • 7
Olimpijada, Olimpijske igre Tokio 2020, Srbija - Koreja, ženska košarkaška reprezentacija Srbije Fotzo: Tanjug/AP

Najbolje srpske odbojkašice nesmanjenom žestinom grabe na Svetskom prvenstvu koje se održava u Poljskoj i Holandiji - zabeležile su i sedmu uzastopnu pobedu!

Srpkinje su kao i u većini dosadašnjih mečeva (samo nam Bugarke uzele dva seta) porazile rivalke bez izgubljenog seta, u sredu uveče svu silu naših devojaka osetila je i Dominikanska Republika koja je položila oružje pred aktuelnim svetskim prvakinjama i evropskim vicešampionkama - 3:0 (26:24, 25:20, 25:17).

Bila je ovo druga pobeda naših devojaka u drugoj fazi takmičenja, prethodno je savladana Poljska, a u petak će rival biti Tajland, i na kraju, pre nokaut faze, Turska.

Reprezentacija Srbije jedina je bez poraza na Svetskom prvenstvu.

Tijana, Brankica, Bianka, Jovana i ostale heroine imale su ozbiljnih poteškoća sa rivalkama samo u prvom setu, mada su sve vreme imale kontrolu rezultata osim pred sam kraj, kada se lomilo. Tada su naše rivalke okrenule na 23:22, međutim nije taj trzaj igračica Dominikanske Republike poremetio fokus i ritam Srpkinja, usledio je odogovor, serija 3:1 kojom su stavile tačku na ovaj, ispostavilo se, najneizvesniji period meča.

Ženska odbojkaška reprezentacija, Srbija - Francuska Foto: Tanjug/AP

Nastavak je, sa protokom vremena, doneo ogoljenu dominaciju srpskog tima.

U drugom setu sve je funkcionisalo besprekorno u igri Srbije, od rezultata 8:7 prednost naših devojaka je postepeno rasla, mirno, sigurno održavale su 4-5 poena razlike sve do kraja seta i zadale rivalkama udarac od kojeg se ove, pokazao je to treći period meča - nisu oporavile.

Poslednji set bio je stvar formalnosti, jer je sa jedne strane bio moćan, razigran i motivisan tim, a sa druge grogiran, poljuljan i demoralisan sastav koji više nije imao snage za pravu borbu. Rezultat tog perioda meča najbolje slika stanje stvari na terenu. Srpkinje su autoritativno, superiorno i furiozno rešile i ovaj meč, štiklirale još jednu pobedu i deluju zaista nezaustavljivo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA