≫ 

Srpkinje sa prvog mesta idu u 1/4 finale Svetskog prvenstva, mogući rivali Kanada ili Poljska

SAD porazile Tursku koja je jedina mogla da nas ugrozi

  • 0
Srbija Azerbejdžan, Odbojkašice, ženska odbojkaška reprezentacija, Evropsko prvenstvo za žene

Foto: MN Press

Sve ide na "vodenicu" srpskih odbojkašica na Svetskom prvenstvu u suorganizaciji Holandije i Poljske, gde zasad nemaju poraz, a sada je poznato da će u nokaut fazu krenuti sa liderske pozicije!

Kolo pre kraja grupne faze sve je rešeno, makar kada je rasplet u vrhu F grupe, u kojoj je Srbija, nakon pobede SAD nad Tuskom (3:1), obezbedila prvo mesto.

Srbija je, podsetimo, savladala danas Tajland 3:0.

Turkinje su jedine mogle da nas ugroze, ali prvi uslov za to (pobeda nad Amerikankama) nisu ispunile, dok je drugi bio da pobede i našu selekciju u poslednjem kolu u međusobnom duelu. Najbolje srpske odbojkašice će tako u meč poslednje runde ući potpuno rasterećene, bez imperativa pobede, sa skorom 8-0, koji, jasno, neće baš želeti da pokvare.

Standings provided by Sofascore

Prema pravilima, četiri najbolje plasirana tima iz obe grupe idu dalje, ali ne ukrštaju, već će se igrati po ključu prvi sa četvrtim iz iste grupe i drugi sa trećim iz iste grupe. Naše devojke će četvrtfinalni meč igrati 11. oktobra protiv Poljske ili Kanade koje se sastaju od 20:30 i u direktnom okršaju će odlučiti o prolasku u nokaut fazu.

Izabranice selektora Santarelija će taj meč igrati u poljskim Gljivicama, tu će biti odigran još jedna četvrtfinalni par naše timova iz naše grupe, dok se preostala dva igraju u holandskom Apeldomu.

Polufinale je na programu 13. oktobra, a mečevi za medalje dva dana kasnije.

kostur parova četvrtfinala svetskog prvenstva u odbojci

Foto: wikipedia

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA