Zorana Arunović na završnom Svetskom kupu u streljaštvu

Naša najbolja strelkinja napada novu medalju

  • 1
Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020

Foto: Tanjug/AP

Streljačka sezona bliži se kraju, a najbolja srpska strelkinja Zorana Arunović biće učesnik završnog Svetskog kupa koji se sledeće sedmice održava u Kairu. Učešće na ovom prestižnom takmičenju izborilo je po 12 najboljih strelaca na svetskoj rang listi u svim kategorijama, a Zorana Arunović nastupiće u disciplini vazdušni pištolj.

Naša trofejna strelkinja iza sebe ima veoma uspešnu takmičarsku godinu u kojoj je osvojila čak 12 medalja na velikim takmičenjima od čega sedam zlatnih, a poslednjom u nizu okitila se nedavno na Otvorenom prvenstvu Mađarske. Njen dugogodišnji trener Jelena Arunović ističe da je Zorana u kontinuitetu veoma dobroj formi:

- U Mađarskoj je oba dana imala jako dobre rezultate u kvalifikacijama, rekla bih perfektne za ovaj deo sezone. Iz punog treninga je pokazala na kom je nivou preciznosti, i mogu da kažem da sam baš zadovoljna prikazanim. Takođe, i u finalu je nastavila je u istom ritmu i bila je zaista dobra“, počinje priču Jelena Arunović.

„Hungarian open je takmičenje kojim počinjemo takmičarsku sezonu već 5-6 godina unazad, ali je ovog puta to bio poslednji test pred put u Kairo. Nismo odustale od ranije isplaniranog učešća, čime smo omogućile miran završetak priprema završni masters sezone.“

Zanimljivo je da će se na završnom Svetskom kupu u Egiptu pucati na istom strelištu gde je održano i ovogodišnje Svetsko prvenstvo na kom je Zorana osvojila bronzanu medalju i kao prvi srpski sportista obezbedila kvalifikacionu normu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine:

- Samo će borilište biti isto, ali sve ostalo će se i te kako razlikovati. Tu pre svega mislim na sistem takmičenja, što je u prvom momentu bila otežavajuća okolnost. Kvalifikacije će se sastojati iz dva dela i pucaće se u dva dana, a posle drugog dana kvalifikacija četiri najbolje takmičarke izboriće plasman u finale i borbu za Zlatnu metu. Prvi put će se pucati u takvom sistemu, pravila su objavljena pre samo dve nedelje, i predstavljaju novinu za sve takmičare. Pobediće oni koji se najbrže adaptiraju na taj format, a nas dve smo rešene da idemo što dalje možemo.“, objašnjava Jelena Arunović i dodaje:

- To takmičenje ćemo iskoristiti da još jednom proverimo gde se nalazimo u odnosu na konkurenciju i najbolje strelkinje sveta. Ostvareno je mnogo uspeha u 2022. godini, ali naše ambicije se na tome ne završavaju. Fokusirane smo na nastup u Kairu, ali odmah nakon toga krećemo sa postepenim uvođenjem novih saradnika u tim, i jačanjem prvog kruga oko Zorane. Motivisane smo da značajno podignemo nivo najnižih rezultata, i tome ćemo se posvetiti u narednom periodu..

Završna faza priprema za učešće na Svetskom kupu u Kairu za Zoranu i Jelenu Arunović donela je i promenu ustaljene rutine.

- Iz tehničkih razloga nismo mogle da koristimo streljanu u kojoj treniramo. To je uslovilo promenu lokacije i ustaljene dinamike rada. Bile smo primorane da modifikujemo neke stvari za koje se u prethodnom periodu pokazalo da nam donose rezultat, ali na to nažalost nismo mogle da utičemo“, konstatovala je Jelena Arunović i potvrdila da zbog učešća na Svetskom kupu u Egiptu, Zorana neće nastupiti na mitingu koje se ovog vikenda održava u Kikindi.

Video: Ljuti ste na naše strelce kada pogode 8,8? Pogledajte koliko je streljaštvo težak sport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA