Peti najskuplji transfer svih vremena: Atletiko obara rekord za čudo od deteta! (VIDEO)

Za ofanzivnog vezistu Benfike Jorgandžije su izdvojile 120 miliona evra

  • 4

Dijego Simeone je rešio da i njegov Atletiko Madrid uloži veliki novac za pojačanja, kako bi bio konkurentan Realu koji se ozbiljno pojačao ovog leta. Shodno tome Atletiko je, kako prenosi španska Marka, aktivirao otkupnu klauzulu za Žoaa Feliksa, koja iznosi 120 miliona evra.

Ako se 19-godišnji Portugalac dogovori sa klubom postaće rekorder, kako Benfke tako i Atletika. Nikada klub sa La Luža nije inkasirao toliku sumu novca od samo jednog igrača, a ni Jorgandžije nikada nisu izdvojile toliko para za jednog fudbalera.

Feliks bi trebalo da bude zamena za Antoana Grizmana, koji će karijeru najverovatnije nastaviti u Barseloni. Spominje se da bi Katalonci napokon mogli da realizuju dugo očekivano pojačanje za 120 miliona evra.

Antoan Grizman, Francuska Antoan Grizman; Foto: Guliver/Lars Baron/Getty Images

Ceo taj prihod Atletiko će uložiti u fantastičnog Portugalca, koji je eksplodirao u svojoj prvoj seniorskoj sezoni. Ako se ovaj plan Jorgandžija ostvari navijači neće dugo žaliti za kapitenom, jer im umesto njega stiže gotovo 10 godina mlađi i već provereni igrač.

Ovo će biti rekordni transfer Atletika. Do je rekord bio prelazak Tomasa Lemara iz Monaka prošlog leta za 72 miliona evra.

Kako dalje navodi Marka, Atletiko je izgleda pobedio u trci sa Juventusom, Borusijom Dortmund i mančesterskim velikanima... Ono što Simeone može da garantuje igraču za razliku od ovih klubova je sigurna minutaža.

Portugal Soccer Europa League Foto: Tanjug/Ap

Iza Feliksa je sjajna sezona sa 20 golova i 11 asistencija, Benfika je htela da ga "blindira" novim ugovorom i klauzulom na 200 miliona, ali je Atletiko ubedio mladog vezistu da dođe u Madrid.

Ovo će biti i peti najskuplji transfer u istoriji fudbala. Preskočiće Bejla (101m), Pogbu (105m) i Ronalda kada je prelazio u Juventus za 117 miliona evra

Isipred Feliksa će biti samo transferi Dembelea u Barselonu za 125, Kutinja u Barselonu za 145, Embapea u PSŽ za 180, i Nejmara u PSŽ za 222 miliona evra.

Pogledajte i neke od njegovih poteza:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    17. jun 2019 | 12:43

    Е, тако се ради, аа не продам за 800 000 па чекам проценат од следеће продаје! Доказ да су наши ДЕБИЛИ!;;;

  • Miki

    17. jun 2019 | 12:42

    Šaponjić je bolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA